STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Wat is het verschil tussen de ene houten jaloezie en de andere? Wat is bepalend voor de kwaliteit? En wat wil je qua uitstraling?

Welke houtsoorten zijn er bij jaloezieën?

Welke houtsoorten zijn er bij jaloezieën?

Er zijn verschillende houtsoorten in jaloezieën. De meest gebruikte houtsoort voor jaloezieën is lindehout (basswood). Soms wordt bij houten jaloeziën de nerf van het hout behouden in de afwerking zodat je deze mooi kunt zien. Tegenwoordig wordt ook bamboehout veel gebruikt. Het voordeel van bamboehout is dat het licht en dun is en vaak mooi egaal is afgewerkt. Nadeel van bamboe is dat het enigszins transparant is, waardoor de kleuren ook wat meer doorschijnend zijn. 

Kwaliteitsindicatoren

Droging hout
Het is zeer belangrijk dat het hout goed de tijd heeft gehad om te drogen. Dat zorgt ervoor dat de lamellen goed in vorm blijven en niet krom trekken. Bij goedkope houten jaloezieën heeft het hout nauwelijks de kans gehad om goed te drogen, waarmee de kans op kromtrekken groot is. (Hoe breder de jaloezie, hoe groter dit risico.)

Kwartier gezaagd hout
Ook is het belangrijk hoe het hout uit de stam gezaagd is. Kwartiers gezaagd hout is het beste. Daarbij wordt het hout van de boomstam eerst overlangs in vieren gezaagd. Daarna worden uit elk 'kwartier' planken gezaagd, zodat de groeiringen (jaarringen) haaks op het oppervlak van de planken staan. Dit is de meest stabiele manier, maar geeft een lager rendement uit de stam. Ook dat bepaalt dus de kwaliteit (en de prijs) van de jaloezie. 

Vochtige ruimtes
Heb je een vochtige ruimte, maar wil je toch het gevoel en uiterlijk van hout? Voor vochtige ruimtes is deze houtlook nagebootst in vinyl. Dit is een kunststof met de uitstraling van hout, maar is wel vochtbestendig.

Alle jaloezieën worden speciaal voor jou op maat gemaakt en zijn in meerdere kleuren beschikbaar. Een houten jaloezie kan ook heel strak worden uitgevoerd, je kunt er echt alle kanten mee op. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Op zoek naar houten jaloezieën?

Laat je adviseren in de winkel!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Opgeruimd staat elegant
  De raambekleding in de keuken kan nog wel eens een ondergeschoven kindje zijn. Jammer! Want er is zoveel mogelijk dat én mooi is én functioneel. Een sfeervolle en schone keuken gaat verder dan het aanrechtblad.
 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 

DECOKAY BLOGS

 • Strakke raambekleding met een moderne ‘touch’
  Vaak wordt gesproken over harde raambekleding voor de categorie strakke raambekleding. Veel strakke raambekleding ís echter helemaal niet hard, en wordt hier toch onder geschaard. Zo heb je - wanneer je bij de betere speciaalzaak binnenloopt - zelfs verrassende nieuwe varianten.
 • Gordijnen - zacht en warm aangekleed
  Gordijnen staan te boek als ‘zachte raambekleding’. Dat is dan ook precies wat gordijnen voor jouw ruimte doen; deze verzachten. Daarmee wordt de ruimte ook iets kleiner, aangekleder. De meeste harde raambekleding (zoals een rolgordijn of jaloezie) valt namelijk weg in het kozijn, terwijl gordijnen toch een stuk van de ruimte meepakken.
 • Harde raambekleding sfeerbepalend
  Harde raamdecoratie is een categorie raambekleding met magische eigenschappen. Ondanks hun ‘hardheid’, hebben ze veelal een intrinsieke zachtheid. Niet in de laatste plaats door materiaal- en kleurkeuze, maar vooral omdat ze de gave hebben om de lichtinval te reguleren.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP