houten_jaloezie20190415095057.webp

Welke houten jaloezie moet je kiezen?

Houten jaloezieën bestaan uit horizontale lamellen. Het is een raambekleding waarmee je de lichtinval subtiel regelt door middel van een koord. Houten lamellen zijn vaak in diverse breedtes te krijgen en zijn soms ook gemaakt van bamboe of kunststof met het uiterlijk van hout.

Welke houten jaloezie je kiest hangt af van smaak, maar ook van de ruimte waar je ze wilt gaan gebruiken.

Tegenwoordig zijn de bamboe jaloezieën erg populair. De lamel is minder dik dan die van echt hout, het is een relatief licht product (echte houten jaloezieën zijn relatief zwaar, waardoor je ze niet regelmatig volledig op kunt trekken). Bovendien is de prijs van bamboe gunstig. Nadeel is dat bamboe enigszins transparant is waardoor bij zonlicht de kleur wat anders kan ogen. 

Heb je een vochtige ruimte, dan zijn kunststof jaloezieën met hout look handig en fraai. Dit product is wat zwaarder waardoor er meer ladderbanden of -koorden gebruikt moeten worden. De echte houten lamellen zijn meestal wat grover, dus breder en dikker. Dat geeft een robuuste uitstraling.
Een echt houten jaloezie heeft de meeste mogelijkheden qua hoogte en breedte. Ook de kleurkeuze is bij echte houten jaloezieën het grootst.

Een houten jaloezie hangt in principe altijd naar beneden. Je tuimelt de lamellen om de lichtinval te regelen. Dagelijks optrekken van de jaloezie wordt absoluut afgeraden omdat het een heel zwaar pakket is dus koorden zullen dan beschadigen of knappen. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay