STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Vloerkleden zijn er in verschillende structuren . Hoe dikker de weving, hoe meer structuur er in het vloerkleed te vinden is.

Wat is het verschil tussen hoogpolige en laagpolige vloerkleden?

Wat is het verschil tussen hoogpolige en laagpolige vloerkleden?

Wanneer je een kleed koopt, of dit op maat laat maken van tapijt, kun je kiezen uit verschillende poolhoogtes. Hier lees je de verschillen.

Hoogpolig tapijt

Hoogpolige vloerkleden bestaan uit materiaal dat zo 'getuft' is dat er langere 'draden' ontstaan die je polen noemt. De techniek van tuften ontstond in 1950 in Amerika en wordt gebruikt voor alle textielen hoogpolige kleden en tapijtsoorten. Denk aan velours, fluweel, pluche etc.. Dit kan zowel handmatig als machinaal gebeuren.
De gemiddelde poolhoogte is tussen de drie en vijftien cm. Je kunt er dus lekker in wegzakken.

Hoogpolig kleed heeft bij uitstek een zeer warme en knusse uitstraling. Het wordt meestal in de slaapkamer of woonkamer gebruikt en/of als kleed op maat over een harde vloer. De keuze voor hoog- of laagpolig is zeker ook trendgevoelig. Sla er wat woonbladen op na en je weet wat de trend van het moment is. 

Laagpolig tapijt

Een laagpolig kleed oogt gladder en daarmee strakker. Ook laagpolig tapijt kan door de samenstelling een warme uitstraling geven. De pool is gemiddeld één tot drie centimeter. 

Woonstijlen tapijtsoorten

Iedere woonstijl heeft wel een favoriete voorkeur qua tapijtsoort. Zo houden moderne woonstijlen van laag- kortpolig tapijt, en hoogpolige tapijten van ongedwongen, knusse woonstijlen zoals de landelijke-, of bohemian woonstijl.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Weten welk tapijt bij jou thuis past?

Neem foto's mee naar de winkel

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Vloeren om verliefd op te worden
  Vloeren hebben het zwaar te verduren. We leggen er een kleed op, zetten er een tafel op, maken er met onze stoelen heel wat deukjes in. Die o zo belangrijke vloer vraagt als het goed is weinig aandacht en gaat jaren mee. Mee in jouw leven en alles wat daarbij hoort. Voor welke vloer ga jij?
 • De ideale keukenvloer
  Wat is een ideale keukenvloer? Eentje die tegen een spatje en een stootje kan natuurlijk! Want iedereen laat wel eens een pan uit z’n handen glippen of knoeit met vette sauzen, koffie of rode wijn. Maar hoe zorg je ervoor dat het wel sfeervol blijft? 
 • Een vloer die de dennennaalden overleeft
  Het hoort er een beetje bij tijdens de kerstdagen; dennennaalden op de vloer en zachte winterkleden. Maar ook met z’n allen in de keuken aan de slag en daarna uitgebreid tafelen. Het is fijn als je vloer dan tegen een stootje kan.

DECOKAY BLOGS

 • Tapijt voor duizend-en-één-nachten…
  De charme van tapijt is niet iets dat veel uitleg behoeft. De meeste mensen zijn dol op het zachte gevoel onder je voeten. En niet alleen onder je voeten, want tapijt nodigt uit om gezellig op de grond te zitten, met kussens, kleden en alles binnen handbereik.
 • Vroeger was niet alles beter…
  Laminaat… Dat was voor mij zo’n beetje vloeken in de kerk. Als je voor hout gaat, moet het ook echt op hout lijken, en dat geldt ook voor steen. Een bezoekje aan de vakhandel heeft me echter even met de neus op de feiten gedrukt.
 • Winterwarm en zomerkoel - pvc vinyl is versatiel
  Het hart wil, wat het hart wil. Dat is zo’n beetje mijn sterkste selectiecriterium. Plichtsgetrouw voeg ik daar nog wel wat consumentenbond uitslagen aan toe… Maar het plaatje wint. De nieuwe keukenvloer moest dus nét echt, natuurlijk steen lijken. Net als op dat Pinterest plaatje…

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP