hoeveel_laminaat_heb_ik_nodig20181010165315.webp

Hoeveel laminaat heb ik nodig?

Het is zonde om teveel laminaat te kopen, maar te weinig is uiteraard ook niet handig. Hoe kom je er achter hoeveel je nodig hebt?

Hulp nodig bij het uitrekenen?

We helpen je graag

STEL EEN VRAAG

De hoeveelheid laminaat die nodig is, is uiteraard afhankelijk van grootte van de ruimte waar het laminaat in komt te liggen. Laminaat koop je per pakket. Op het pakket staat het aantal vierkante meters dat je ermee kunt leggen. Dat is echter de netto aanduiding. En er is altijd sprake van versnijding (beter gezegd verzaging) 

Stap 1: je meet de ruimte op. Dit doe je door het aantal vierkante meters te berekenen dus de lengte van de ruimte te vermenigvuldigen met de breedte in meters. (De uitkomst is het netto aantal vierkante meters.)
Stap 2: je deelt vervolgens het aantal vierkante meters door het aantal vierkante meters dat in een pakket zit, en rondt dat af naar hele pakken.

Als de ruimte die je gaat stofferen niet recht is, of als het netto aantal vierkante meters vrijwel gelijk is aan het aantal vierkante meters in pakken, is het verstandig om een extra pak te bestellen. Je moet er wel rekening mee houden dat teveel besteld laminaat meestal niet terug mag.

Als je er erg tegenop ziet om dit allemaal zelf te gaan doen, ben je bij Decokay aan het goede adres. Ze meten de vloer voor je in, maken een nette offerte en kunnen vervolgens tegen een vergoeding het leggen voor je verzorgen. Daarnaast staan de adviseurs bij Decokay in de buurt altijd klaar om meer informatie en advies over te geven. (Ook als je zelf wilt leggen.)

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay