hoeveelverfhebiknodig2017080913515320180704162602.webp

Hoeveel verf heb ik nodig?

Met de juiste verfsoort haal je meer rendement uit het te schilderen oppervlak. Maak wel een goede inventarisatie van de ondergrond. Als deze erg poreus is gebruik je meer verf doordat je meer lagen moet aanbrengen. Dit kun je voorkomen door met een voorstrijkmiddel, primer of grondverf te werken voordat je de definitieve laklaag aanbrengt.

Vaak staat op de verfpot hoeveel vierkante meters er ongeveer uit het blik geschilderd kunnen worden. Daarbij wordt natuurlijk gedacht aan één laag, op een niet poreuze ondergrond. Als je meerdere lagen moet aanbrengen, ben je uiteraard ook meer verf kwijt. er wordt bij deze aanduiding van één laag uitgegaan. Iedereen die vaker geschilderd heeft weet echter dat niet alle verf in één keer dekt. 

Je berekent dus het oppervlak (ook bij kozijnen meet - en bereken - je gewoon het oppervlak) en kijkt naar de indicatie op de bus. 

De kwaliteit van de ondergrond is van groot belang. Bij een zuigende ondergrond zijn meer verflagen nodig, tenzij je voorstrijk gebruikt. Ook bij een ondergrond die niet glad is, heb je meer verf nodig omdat in principe het oppervlak dat je moet verven groter is door de structuur. (Kieren, naden en gaatjes zuigen de verf op.) 

Zeker is dat de kwaliteit van de verf bepaalt hoeveel je nodig hebt. Met een kwalitatief goede verf behaal je een hoger rendement. Deze verf dekt eenvoudig beter namelijk. In de regel is goedkoop dan ook meestal duurkoop.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay