STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Trapverf moet van goede kwaliteit zijn. Meestal wordt daarom gekozen voor een slijtvaste vloerverf. Meerdere lagen zorgen natuurlijk ook voor een robuustere laag. Maar hoeveel verf heb je nou precies nodig voor jouw specifieke trap?

Hoeveel verf heb je nodig voor het schilderen van de trap?

Hoeveel verf heb je nodig voor het schilderen van de trap?

Hoeveel verf je nodig hebt voor het schilderen van een trap, hangt af van het soort trap. Want hoewel huizen vaak een standaard trap hebben, zijn er zeker ook maatwerk trappen. De hoeveelheid verf is dan ook onder meer afhankelijk van het aantal traptreden, of je een open of gesloten trap hebt en welke vorm je trap heeft (wentel, zwevende, zoldertrap, etc.). 

Toch is er een handige vuistregel die je op elke trap kunt toepassen: Houd bij het verven van traptreden 1m² verf aan per traptrede en houd voor het verven van een trap met treden én stootborden 2 m² aan per traptrede. 

Wil je precies uitrekenen hoeveel verf jij nodig hebt voor jouw trap? Dan zul je moeten meten wat de oppervlakte is. Bedenk dan ook of je een trapleuning mee wil verven en wellicht een balustrade. Houd er tevens rekening mee dat je bij het schilderen van een trap vaak niet alleen de bovenkant maar ook de onderkant van een trede mee moet nemen. Want wanneer je tegen een ‘kale’ trede aankijkt, is dat natuurlijk niet mooi. En je zult meerdere verflagen aan moeten brengen voor een dekkend effect dat er ook op de lange termijn goed uit blijft zien. 

Omdat een trap slijtvast moet zijn, is het fijner de hoeveelheid verf liever wat ruimer dan te krap te berekenen. Tot slot is de kwaliteit en de soort verf die je gebruikt belangrijk. Zo is vloerverf geschikt omdat het duurzaam is. Daarnaast is er speciale anti slip verf: veilig en specifiek voor intensief gebruik. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Help! Ik vind meerdere woonstijlen leuk
  Je bent op zoek naar vernieuwing in je interieur. Je bladert watertandend door de woonbladen en vindt het ene interieur nog mooier dan het andere. Leuk, al die nieuwe trends. Maar je wilt het deze keer graag wat doordachter aanpakken. 

DECOKAY BLOGS

 • Blog: Welke kleur van het jaar past bij jou?
  Een beetje extra inspiratie kan iedereen wel gebruiken als het gaat om interieur en kleur. Elk jaar zie je weer één of meerdere nieuwe kleuren terug die de interieurwinkels domineren. Potjes, vaasjes, stoelbekleding…
 • Verven of schilderen… Wat is wat…?
  Ik schilder (en verf) al jaren. En ik schrijf er ook nog over… Maar toen een kennis me terloops vroeg wat het verschil nou precies was, moest ik het antwoord schuldig blijven. Dat kon natuurlijk niet.
 • Primer en grondverf, wat is het verschil?
  Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis. Deze producten staan meestal naast elkaar in het schap. Maar wanneer gebruik je wat? Met die vraag ging ik naar Decokay.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP