STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Vaak wordt een professional ingehuurd voor het behangen van een kamer. Deze kan het behang mooi strak op de muur aanbrengen. Toch hoef je hiervoor geen vakman te zijn. Als de juiste tips worden opgevolgd, moet het iedereen lukken om een strak behangresultaat te krijgen.

Hoe zorg ik voor een egaal behangresultaat?

Hoe zorg ik voor een egaal behangresultaat?

Het is belangrijk om in de hoek van de kamer, waar het licht binnen valt (de raamkant), te beginnen met behangen. Begin met de eerste baan, zo'n 50 centimeter uit de hoek. Zet hiervoor eerst een loodlijn. De eerste baan die je plakt moet precies tegen deze loodlijn aanzitten. Herhaal dit bij iedere muur. Je weet nu zeker dat je de eerste baan, en daardoor alle andere banen, kaarsrecht op de muur plakt.

Bewaar de muur met ramen en deuropeningen tot het laatst. De restbanen gebruik je bij het beplakken van de muur onder en boven de ramen. Let ook hier op dat je netjes op patroon plakt als het gedessineerd behang is. (De hoogte en het verloop staan op de rol.)

Als je het behang op de muur hebt geplakt kun je eventueel ontstane luchtbellen wegwerken met behulp van een behangspatel of droge behangborstel. Ook kun je daarmee behang in de hoeken goed aandrukken. Werk altijd van boven naar beneden en uitwaaierend van binnen naar buiten. Zorg er verder voor dat de banen behang goed op elkaar aansluiten (kijk uit voor overlap of te grote tussenruimtes) en let op het patroon verloop. Haal overtollig behang aan de boven- en onderkant van de muur pas na afloop als het behang volledig droog is weg met een stanleymes. Anders zal het scheuren.

Zorg altijd voor een emmer schoon lauw water en een spons als je gaat plakken. Verwijder steeds onmiddellijk alle lijmvlekken die ontstaan. Ingedroogde lijmvlekken kun je namelijk niet meer weghalen en blijven altijd zichtbaar. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Wil je zeker weten dat je nieuwe behang mooi zit?

We helpen je graag op weg!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Een levensgroot kunstwerk
  Voorzichtig zijn heeft nog nooit geleid tot de beste, vernieuwende ideeën… Dat geldt zeker ook als het gaat om interieur styling. Soms moet je gewoon de stoute schoenen aantrekken en knallen.
 • Subtiele of grootse muren: laat patronen voor je werken!
  Een nieuwe kleur op de muur? Of ga je voor een fris behang? Waarom niet gewoon een leuk patroon? Met een hip dessin op je muur kun je uitpakken en je interieur wat extra uitstraling geven. Of je nu gaat voor groots of subtiel, er is genoeg te kiezen!
 • Aaibare muren met stof
  Niet iets om af te stoffen, maar om mee te pronken, dat is de nieuwste rage in behang: de impressie van prachtige lappen stof. Het effect wordt gemaakt door zowel structuur als vezels, dessin en kleurnuances toe te voegen. 

DECOKAY BLOGS

 • Zilt zeezicht om bij weg te dromen…
  Gewoon, simpel behang, met een zichzelf-herhalend patroon, is er amper meer bij tegenwoordig. Het is er nog wel, maar het zijn indrukwekkende ontwerpen met weinig herhaling. Lichtreflectie, structuur en glans geven extra dimensies. Maar het kan ook helemaal zonder repetitie: een ode aan de mural.
 • Mooi marmer op je muur, vloer en voor het raam
  Toe aan een nieuw interieur? Heb je wel eens aan marmer gedacht? Nee? Ontdek dan wat je er allemaal mee kunt doen. Want dat marmer je huis net dat beetje extra geeft, is zeker!
 • Een statement maken met behang, dat kan met Terra en Bold!
  Een statement maken met behang? Wil je meer dan een kleurtje of dessin, bekijk deze nieuwe behangcollecties. Je moet ze niet alleen zien - maar ook voelen! Oogstrelende en zinnenprikkelende wandbekleding. Pak stoutmoedig uit met Bold, of haal de natuur in huis met Terra. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP