lijmresten_op_de_trap_verwijderen20190103120231.webp

Lijmresten op de trap verwijderen

Dit is een klus waar niemand op zit te wachten. Het is en blijft namelijk een hels karwei. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om deze klus wat makkelijker te maken.

Geen enkele klusser kijkt ernaar uit om tapijtlijmresten van de trap te verwijderen. Het is een intensieve klus die je niet 1-2-3 doet. Het belangrijkste is om te weten wat voor soort lijm er onder het tapijt zit. Er zijn drie mogelijkheden; kit, lijm op waterbasis of lijm op oplosmiddelenbasis. Kitten werden vooral vroeger gebruikt. Dus ligt je tapijt lang, dan ligt het voor de hand dat er kit gebruikt is. Ligt het nog niet zo lang, dan is de kans groot dat het op waterbasis is. Maar hoe weet je met welke lijmsoort je te maken hebt? 

Als je het tapijt hebt verwijderd en je ziet een donkerbruine of grijze lijm, dan heb je te maken met kit. Lijmkit is vaak met een ‘gewone’ tapijtlijmverwijderaar niet weg te krijgen. In plaats van zelf aan de slag te gaan met een fles cola, kun je deze intensieve klus ook overlaten aan specialisten. Zij weten precies met welke methodes en middelen de trap behandeld moet worden. 

Een lijm op waterbasis moet gemakkelijk loslaten als je het met warm water nat maakt, goed afdekt met plastic en een nacht laat weken. Werkt dit niet, dan heb je waarschijnlijk te maken met een lijm op oplosmiddelen. In dat geval gebruik je een vloerlijmverwijderaar of een oplosmiddel. Die zijn te krijgen bij de verfspeciaalzaak. Vloerlijmverwijderaars bevatten overigens wel meestal vluchtige stoffen, dus vergeet niet goed te ventileren, en draag een mondkapje.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay