STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Vliesbehang staat ook wel bekend als ’snel behang’, omdat het heel makkelijk is in gebruik. Iedereen kan met vliesbehang behangen. Wel werkt het behangen ervan anders dan andere behangsoorten, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden.

Het gebruik van vliesbehang

Het gebruik van vliesbehang

Bij vliesbehang gebruik je geen behangtafel om het behang met lijm in te smeren en dat scheelt een hoop rommel en gedoe. Je brengt de lijm namelijk direct aan op de muur. (Al is een grote tafel om het behang op te kunnen snijden wel handig.)

Zorg dat je de juiste behanglijm hebt. Er zijn nog behoorlijk wat verschillen in behanglijm. Voor ieder soort behang is een speciale behanglijm beschikbaar die optimaal werkt. Pak ook geen oude doos die je nog hebt staan, ook droge behanglijm kan verouderen, meestal doordat er toch vocht bij is gekomen. 

Snijdt het behang vooraf in de juiste lengte banen en leg deze (aan de achterzijde met potlood) genummerd klaar op volgorde. Begin aan de raamkant, in verband met licht.

Teken dan een loodlijn op de muur zodat het behang recht komt te hangen want niet alle huizen zijn helemaal waterpas.

Vervolgens kun je de muur insmeren met behanglijm die speciaal geschikt is voor vliesbehang. Smeer de lijm net iets breder uit dan de breedte van de baan behang. Tot slot breng je het behang aan op de muur, direct tegen de eerder getekende loodlijn aan. 

Lijm verwijderen: Zorg ervoor dat er altijd een emmer schoon lauw water met een spons klaarstaat. Lijmvlekken die ontstaan bij het plakken moeten namelijk direct verwijderd worden. Na aandrogen krijg je de vlekken niet meer weg.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Op zoek naar design vliesbehang?

Bekijk onze honderden stalenboeken!
MAAK EEN AFSPRAAK

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Een levensgroot kunstwerk
  Voorzichtig zijn heeft nog nooit geleid tot de beste, vernieuwende ideeën… Dat geldt zeker ook als het gaat om interieur styling. Soms moet je gewoon de stoute schoenen aantrekken en knallen.
 • Subtiele of grootse muren: laat patronen voor je werken!
  Een nieuwe kleur op de muur? Of ga je voor een fris behang? Waarom niet gewoon een leuk patroon? Met een hip dessin op je muur kun je uitpakken en je interieur wat extra uitstraling geven. Of je nu gaat voor groots of subtiel, er is genoeg te kiezen!
 • Aaibare muren met stof
  Niet iets om af te stoffen, maar om mee te pronken, dat is de nieuwste rage in behang: de impressie van prachtige lappen stof. Het effect wordt gemaakt door zowel structuur als vezels, dessin en kleurnuances toe te voegen. 

DECOKAY BLOGS

 • Mooi marmer op je muur, vloer en voor het raam
  Toe aan een nieuw interieur? Heb je wel eens aan marmer gedacht? Nee? Ontdek dan wat je er allemaal mee kunt doen. Want dat marmer je huis net dat beetje extra geeft, is zeker!
 • Een statement maken met behang, dat kan met Terra en Bold!
  Een statement maken met behang? Wil je meer dan een kleurtje of dessin, bekijk deze nieuwe behangcollecties. Je moet ze niet alleen zien - maar ook voelen! Oogstrelende en zinnenprikkelende wandbekleding. Pak stoutmoedig uit met Bold, of haal de natuur in huis met Terra. 
 • Werelds behang voor nóg meer sfeer in huis
  Behang waarbij je je ver van huis, en tegelijkertijd thuis voelt. Kan dat? Jazeker. De behangcollectie Ethnic Origin van A.S. Création biedt een bijzondere combinatie van oriëntaalse prints en motieven, en kleuren die warmte brengen in huis. Je kunt ernaar blijven kijken!

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP