hoe_haal_ik_behang_van_de_muur_door_middel_van_afweekmiddel20190718104239.webp

Hoe haal je behang van de muur met afweekmiddel?

Behang verwijderen is goed te doen. Meestal is stomen de meest efficiënte - en snelle - oplossing. Wanneer je echter slechts een kleine muur hebt, kun je het behang prima met afweekmiddel verwijderen.

Afweekmiddel wordt doorgaans met behulp van een spuitflacon op het behang aangebracht. Vervolgens moet het intrekken (lees de verpakking voor de gebruiksaanwijzing). Na het inweken gebruik je een plamuurmes om het behang van de muur af te steken. Bij deze methode kan een prikroller helpen om het middel beter in de lijm te laten werken, zodat het afweekmiddel ook daadwerkelijk achter het behang komt.

Hetzelfde geldt voor een geverfde muur. Een stoomapparaat of afweekmiddel komt namelijk niet door de verflaag heen. Opschuren kan ook, maar is meestal een grotere klus, die bovendien meer rommel geeft. 

Ook als het behang een vinyl bovenlaag heeft, moet je die eerst verwijderen door deze te strippen, in te prikken (met een prikroller) of te scheuren.

Kies de methode die het makkelijkst gaat op basis van testen. Dat betekent meestal het behang eerst gewoon nat maken met een plantenspoeier met wat afwasmiddel of azijn, en een beginnetje proberen te maken. Aan de hand van hoe dit verloopt, weet je wat voor middelen je het beste kunt inzetten. Gaat het erg moeilijk, dan heb je waarschijnlijk vliesbehang en zul je het behang hoe dan ook eerst moeten perforeren voordat je het kunt afstomen of afweken. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay