trap_schuren20180906121028.webp

Trap schuren voor het schilderen

Voordat je kunt schilderen, moet je na het ontvetten en schoonmaken niet vergeten om de oppervlakte ook goed te schuren. Dit doe je om oneffenheden en oude verflagen weg te halen. Bovendien hecht verf beter aan een ruwere ondergrond.

Voor het schuren van de trap kun je als doe-het-zelver kiezen uit schuurpapier, afbijtmiddelen of een verfbrander. Ongeacht de methode moet je altijd een masker dragen zodat je de schadelijke stoffen niet inademt.

Let op: oudere trappen kunnen ook bekleed zijn met loodverf! Dit is bijzonder giftig en dient met de nodige voorzorg behandeld te worden. Vraag bij de verfspeciaalzaak om advies! In de meeste gevallen biedt schuren uitkomst.

Voor een mooi egaal resultaat schuur je met korrel P120-P150. Dit kan met de hand, maar natuurlijk ook met een machine. Ga regelmatig met een vlakke hand over het oppervlak om te voelen of het schuurwerk egaal is. Plak de deuropeningen rondom ook steeds goed af zodat het stof zich niet gaat verspreiden door de rest van het huis.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay