welke_soort_verf_is_in_één_keer_dekkend20181219142006.webp

Welk soort verf is in één keer dekkend?

Hoe je het maximale resultaat haalt uit je verf, door in één keer dekkend te werken. Allereerst de kwaliteit van de verf (een kwalitatief hoogwaardige verf heeft een veel hogere dekkracht). Maar ook de kleur van de ondergrond, en het materiaal van het te verven oppervlak zijn van belang.

Of een verf in één keer dekkend is, hangt af van meerdere factoren. De medewerkers van Decokay bij jou in de buurt kunnen hierbij adviseren.

Muurverf
Als een ondergrond poreus is, en dus veel vocht opneemt, zal een verf niet in één keer dekken. Dat ligt dan niet aan de verf, maar aan de ondergrond. In dit geval is een goede voorbehandeling heel belangrijk, want voordat je het weet ben je veel kostbare verf kwijt doordat je de betreffende muur meerdere keren moet verven. Daarnaast dekken bepaalde kleuren minder goed dan andere. Rode tinten dekken bijvoorbeeld heel slecht. Als je een rode muur wilt, zul je vaker moeten overschilderen dan bij een zandkleur. De kleur van de ondergrond is ook van belang voor de dekking van de verf. Hoe groter het kleurverschil, hoe lastiger de dekkingsgraad in één keer. (Ga je van een zwarte muur een witte muur maken, dan lukt dat niet in één keer.) 

Er zijn gelukkig ook veel ontwikkelingen op het gebied van goed dekkende muurverven. Zo zijn er verfsoorten met een hoger rendement per m2 of verfsoorten waarbij je goed 'nat-in-nat' kunt werken waardoor je geen strepen of vlekken krijgt. 

Lakken
Op het gebied van lakken zijn er dekkende en transparante lakken. Je kiest er dan dus bewust voor of de ondergrond gedeeltelijk zichtbaar zal zijn of niet. Op het gebied van dekkracht is bij lakken de kwaliteit erg bepalend. Een goede professionele lak zal veel beter dekken dan een goedkoop product. Op zuigende of poreuze ondergronden is voorbehandeling nodig om geen kostbare verf te verspillen.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay