STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Voordat je een muur wilt verven of behangen, moet het aanwezige oude behang eerst verwijderd worden. Er zijn verschillende methodes om dit voor elkaar te krijgen, afhankelijk van de behangsoort die je wilt verwijderen. Zo vereist het verwijderen van vinylbehang een intensievere methode dan het verwijderen van vliesbehang.

Hoe verwijder je behang?

Hoe verwijder je behang?

Behang kan op verschillende manieren verwijderd worden. Welke manier het best geschikt is, is uiteraard afhankelijk van het type behang dat verwijderd moet worden. Vliesbehang is relatief makkelijk te verwijderen, terwijl voor papier en vinyl wat intensievere methodes nodig zijn. Zorg dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt, en dat vloeren beschermd zijn. Met name op tapijt kan behanglijm vlekken achterlaten. Je kunt de vloer snel en gemakkelijk bedekken met afdekzeil. 
Werk je met veel water, zorg dan ook dat stopcontacten en schakelaars worden afgeplakt en schakel de zekeringgroep uit in de ruimte waar je het behang af gaat halen. Dit doe je om eventuele kortsluiting te voorkomen. Er zijn verschillende methodes om het behang van de muur af te halen. Dit kan met behulp van een behangafstomer, afweekmiddel, of doormiddel van splijten of strippen.
 
Behang strippen:
Behang met een papieren rug kan stripbaar zijn (zie de verpakking). Je kunt de behanglaag dan in zijn geheel of in stukjes lostrekken. De papieren rug blijft dan achter. Deze kun je met behangafweek of een afstomer verwijderen. Daarbij kan het gebeuren dat de ondergrond beschadigt. Hoe gladder en egaler de ondergrond, hoe mooier het resultaat.

Als behang met een papier rug in de loop der jaren gesausd is, wordt strippen lastiger. Dan kun je proberen met een (plamuur)mes het behang af te steken. 

Tip: egaliseer oneffenheden vóór je het nieuwe behang plakt.

Behang afweken:
Als het behang niet splijt- of stripbaar is, of je hebt de bovenlaag al verwijderd, kun je de papieren onderlaag verwijderen door het af te weken. Papierbehang kun je afweken nadat je het nat hebt gemaakt met warm water. Lukt dat niet, dan kun je bij Decokay behangafweek kopen. Dit vergemakkelijkt het proces. Zorg dat de vloer goed afgedekt is om hem te beschermen tegen het water dat van de muur naar beneden druipt. Zodra het behang loslaat, trek je de stroken van de muur. Waar nodig kun je met een plamuurmes de delen die niet makkelijk loskomen, afsteken.

Behang afsteken:
Een goed afweekmiddel biedt meestal wel een uitkomst, als het verwijderen van behang met water niet lukt. Het afweekmiddel smeer je op het behang. Op de verpakking van het middel lees je hoe lang het middel moet inweken. Daarna steek je met het plamuurmes achter het behang, waardoor het loslaat van de muur. Doe dit wel voorzichtig, om de muur niet te beschadigen. 

Behang afstomen:
Een alternatief om behang te verwijderen is afstomen. Omdat het apparaat warme stoom produceert, week je het behang eenvoudig los. Hou er rekening mee dat de hitte van de stoom ernstige brandwonden kan veroorzaken. Hou kinderen en huisdieren daarom uit de buurt bij het klaren van dit klusje. Ook hiervoor geldt dat de vinyl bovenlaag moet worden verwijderd of poreus gemaakt moet worden. De stoom moet namelijk op de ondergrond kunnen inwerken. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Ga je je oude behang verwijderen?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Een levensgroot kunstwerk
  Voorzichtig zijn heeft nog nooit geleid tot de beste, vernieuwende ideeën… Dat geldt zeker ook als het gaat om interieur styling. Soms moet je gewoon de stoute schoenen aantrekken en knallen.
 • Subtiele of grootse muren: laat patronen voor je werken!
  Een nieuwe kleur op de muur? Of ga je voor een fris behang? Waarom niet gewoon een leuk patroon? Met een hip dessin op je muur kun je uitpakken en je interieur wat extra uitstraling geven. Of je nu gaat voor groots of subtiel, er is genoeg te kiezen!
 • Aaibare muren met stof
  Niet iets om af te stoffen, maar om mee te pronken, dat is de nieuwste rage in behang: de impressie van prachtige lappen stof. Het effect wordt gemaakt door zowel structuur als vezels, dessin en kleurnuances toe te voegen. 

DECOKAY BLOGS

 • Zilt zeezicht om bij weg te dromen…
  Gewoon, simpel behang, met een zichzelf-herhalend patroon, is er amper meer bij tegenwoordig. Het is er nog wel, maar het zijn indrukwekkende ontwerpen met weinig herhaling. Lichtreflectie, structuur en glans geven extra dimensies. Maar het kan ook helemaal zonder repetitie: een ode aan de mural.
 • Mooi marmer op je muur, vloer en voor het raam
  Toe aan een nieuw interieur? Heb je wel eens aan marmer gedacht? Nee? Ontdek dan wat je er allemaal mee kunt doen. Want dat marmer je huis net dat beetje extra geeft, is zeker!
 • Een statement maken met behang, dat kan met Terra en Bold!
  Een statement maken met behang? Wil je meer dan een kleurtje of dessin, bekijk deze nieuwe behangcollecties. Je moet ze niet alleen zien - maar ook voelen! Oogstrelende en zinnenprikkelende wandbekleding. Pak stoutmoedig uit met Bold, of haal de natuur in huis met Terra. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP