verschil_tussen_vinyl_en_pvc20180223093905.webp

Het verschil tussen PVC en vinyl

Vinyl en PVC worden vaak met elkaar verward. Hoe dat komt? Beide zijn het kunststof vloeren met legio voordelen. Toch zijn er verschillen.

Beide vloeren zijn van kunststof en bestaan uit meerdere lagen. Een vinylvloer is meestal vier meter breed en is daarom zonder naden te leggen. Vinyl is daarnaast meestal een soepel en verend product. PVC is iets harder. Beide vloeren zijn zeer gemakkelijk in onderhoud, geluiddempend en duurzaam.  

De goedkopere vinylsoorten zijn gevoeliger voor beschadigingen dan PVC. Door de zachtheid van de vloer kan het voorkomen dat afdrukken blijven staan. Er zijn echter ook vinylsoorten in de handel die een vergelijkbare toplaag hebben als PVC. Het voordeel van vinyl is dan dat het goedkoper is en makkelijker te leggen. 

PVC wordt geleverd in stroken, tegels of als geheel. Er is een keuze tussen PVC dat volledig verlijmd wordt, en PVC dat door middel van klikverbinding gelegd wordt. Een vloer waar PVC op gelegd moet worden, wordt altijd vooraf geëgaliseerd. Bij vinyl is dat afhankelijk van de dikte van het vinyl en de kwaliteit van de ondergrond. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay