waarvoor_gebruik_ik_afplaktape2018030615301520180713092711.webp

Waarvoor gebruik je afplaktape?

Afplaktape is een soort papieren plakband die je gebruikt om randen van een te schilderen ondergrond af te plakken.

Afplaktape is een handig hulpmiddel bij het schilderen. Door de delen af te plakken die je niet wilt schilderen, voorkom je dat daar verf op komt. Randen en hoeken kunnen met afplaktape strak worden afgewerkt. Ook zal je in een strakke lijn verf kunnen aanbrengen op het oppervlak dat je wilt schilderen. Daarbij plak je stopcontacten en andere obstakels die je niet verwijdert, af. 

Afplaktape is er in verschillende breedtes, voor iedere klus is er passende tape. Er zit duidelijk kwaliteitsverschil in afplaktape. Niets is zo vervelend als tape dat scheurt terwijl je ermee bezig bent. Of tape dat de verflaag meeneemt bij het verwijderen. Bij afplaktape geldt echt: goedkoop is duurkoop. Vraag een expert welke tape geschikt is voor een bepaalde klus; er zijn namelijk allerlei soorten voor verschillende ondergronden en verfsoorten.  

Wanneer je gewone tape gebruikt op pas geverfde ondergronden, of kwetsbare lagen zoals oude muurverf of kalkachtige ondergronden, trek je de verf er met het verwijderen van de tape af. Er is speciale tape voor dergelijke (kwetsbare) ondergronden.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay