STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Schuurpapier gebruik je bij de voorbereiding van oppervlakken voordat je gaat schilderen. Door te schuren haal je oude verflagen weg en hecht de verf beter.

Waarvoor gebruik je schuurpapier?

 Waarvoor gebruik je schuurpapier?

Met schuurpapier kun je efficiënt de ondergrond opruwen, en vergroot je als het ware het oppervlak. Als je een iets ruwe (maar wel gladde en effen) ondergrond hebt, dan zal verf beter hechten, waardoor ook het eindresultaat beter wordt. Dat is zowel terug te zien in de kwaliteit als in de levensduur.

Voordat je begint met schilderen is de eerste stap altijd de ondergrond goed schoonmaken! Zo voorkom je dat je vuil en vet in het hout schuurt. Stap twee is: schuren; de ondergrond heeft een bepaalde voorbehandeling nodig om ervoor te zorgen dat je een goede hechting krijgt. Je kunt schuren omdat je oude verflagen moet verwijderen, maar het kan ook zijn dat je gaat schuren om een goede hechting te krijgen op een bestaande verflaag die nog helemaal goed in tact is. Afhankelijk van de klus, pas je ook je werkwijze met schuren en je materiaal aan. 

Voor het verwijderen van verf, werk je van grof naar fijn schuurpapier steeds met stappen van ongeveer korrel (P) 100. Wil je alleen schuurkrasjes maken om het oppervlak te vergroten waardoor de verf later beter hecht, gebruik dan liever een schuurmatje. Je schuurt ook om oneffenheden weg te werken op een ondergrond.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Help! Ik vind meerdere woonstijlen leuk
  Je bent op zoek naar vernieuwing in je interieur. Je bladert watertandend door de woonbladen en vindt het ene interieur nog mooier dan het andere. Leuk, al die nieuwe trends. Maar je wilt het deze keer graag wat doordachter aanpakken. 

DECOKAY BLOGS

 • Blog: Welke kleur van het jaar past bij jou?
  Een beetje extra inspiratie kan iedereen wel gebruiken als het gaat om interieur en kleur. Elk jaar zie je weer één of meerdere nieuwe kleuren terug die de interieurwinkels domineren. Potjes, vaasjes, stoelbekleding…
 • Verven of schilderen… Wat is wat…?
  Ik schilder (en verf) al jaren. En ik schrijf er ook nog over… Maar toen een kennis me terloops vroeg wat het verschil nou precies was, moest ik het antwoord schuldig blijven. Dat kon natuurlijk niet.
 • Primer en grondverf, wat is het verschil?
  Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis. Deze producten staan meestal naast elkaar in het schap. Maar wanneer gebruik je wat? Met die vraag ging ik naar Decokay.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP