gordijnen_dubbele_plooi20180209163506.webp

Wat is een dubbele plooi?

Een dubbele plooi wordt ook wel een vlinderplooi genoemd.

Bij een dubbele plooi wordt de de plooi twee keer gevouwen in plaats van één keer. De dubbele plooi wordt ook wel vlinderplooi genoemd omdat de plooi eruit ziet als een vlinder. Bij de meeste soepelvallende stoffen is dit de mooiste plooi. De vlinderplooi is tevens de meest gebruikte plooi.

Je hebt wat meer stof nodig dan bij een enkele plooi dus het gordijn, maar het gordijn valt daardoor ook rijker en voller, wat een chique uitstraling geeft. 
Dit geldt zowel voor een vitrage, een inbetween als een overgordijnstof. Zolang de stof mooi soepel valt, is de keuze voor een vlinderplooi snel gemaakt. 

Keuze voor plooiband
Kies je dan ook nog voor hoger plooiband van bijvoorbeeld 12 centimeter of hoger, dan geeft dit een veel chiquere uitstraling aan je gordijnen. 
Goedkopere aanbieders van gordijnen hanteren een standaard van 8 centimeter, terwijl bij de speciaalzaak meestal voor 12 centimeter of hoger gekozen wordt. Dit geeft echt een heel andere uitstraling, omdat 'de vlinder' groter is en strakker hangt. Dit verschil kun je het beste zelf komen bekijken bij Decokay. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay