gordijnen_wavel2018020916390420180713091621.webp

Wat is een waveplooi?

De waveplooi zorgt ervoor dat het gordijn als een golf onder de rail beweegt.

De wave plooi is erg geliefd bij veel mensen omdat deze een zeer chique uiterlijk geeft aan de gordijnen. Deze plooi kan voor vrijwel alle gordijnstoffen gebruikt worden. 

De plooi wordt gecreëerd door een transparante band die vastgemaakt is aan het gordijn. Aan deze band zitten bevestigingen voor de rail waardoor een natuurlijk golf ontstaat in het gordijn. Deze plooi is het beste te vergelijken met het effect van een roede aan ingeslagen ringen, alleen hangt dit gordijn helemaal vrij, aan een (speciaal geschikt) ophangsysteem, wat een strakkere uitstraling geeft dan ringen op roede. 

Door de manier van confectie waarbij het gordijn vrij vlak onder de rail hangt, is het belangrijk om voor een kamerhoge gordijnstof te kiezen. Als je kiest voor een breedtestof is er grote kans dat de plek waar de banen aan elkaar gestikt zijn aan de voorkant van het gordijn valt en dat ziet er niet fraai uit. 

Tip: door transparant band te gebruiken is deze plooi ook zeer geschikt om te gebruiken voor gordijnen als room-divider. Evenetueel kun je de gordijnen dan nog laten voeren zodat je twee stoffen aan twee kanten hebt.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay