hoe_hang_je_gordijnen_op20181024165031.webp

Hoe hang je gordijnen op?

Het ophangen van gordijnen lijkt misschien eenvoudig, maar het is belangrijk dat je met een aantal factoren rekening houdt.

Gordijnen als eye catcher inzetten?

Laat je adviseren hoe je dat doet

MAAK EEN AFSPRAAK

Als je gordijnen wilt ophangen, kun je kiezen uit een gordijnrail (meerdere soorten), een roederail of een roede. Elk ophangsysteem heeft z'n eigen voor- en nadelen. Voor welk systeem je kiest, is afhankelijk van smaak, het soort plooi dat je kiest, het type stof, en de manier van confectie. Dit zijn allemaal dingen die je van tevoren bepaalt bij aankoop, omdat het een samenspel is.

Er is veel meer mogelijk dan vroeger. Tóch een plooi bij een roede bijvoorbeeld, of de trendy wave plooi in een speciaal daarvoor bestemde rails. En zelfs al ga je voor een 'standaard rails' dan nog bepalen meerdere facoren hoe je gordijnen uiteindelijk het beste komen te hangen.  

Hoeveel stof heb je nodig per ophangsysteem?
Om uit te rekenen hoeveel gordijnstof je nodig hebt voor ieder systeem, is er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:
- lengte van de rail
- plooikeuze
- hoogte van rail tot waar je het gordijn wilt laten eindigen 
- type band
- zoom of verzwaringskoord
- eventueel patroon

Het makkelijkst is je te laten adviseren bij een Decokay. Daar geef je de maten en je wensen door en in overleg kun je bepalen wat je wilt, waarna de gordijnen kant-en-klaar en op maat gemaakt worden.  

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay