STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Gordijnen wil je lang mooi houden. Om daar voor te zorgen, kun je zorg dragen voor een goede behandeling.

Hoe onderhoud je gordijnen?

Hoe onderhoud je gordijnen?

Omdat gordijnen van stof gemaakt zijn, zijn er meedere mogelijkheden om ze te onderhouden en schoon te houden.

Gaat het alleen om droog stof, dan kan je dit verwijderen met het ronde borsteltje van de stofzuiger, of de gordijnen af en toe goed uitkloppen.
Gaat het om de geur, dan kan je de gordijnen in het voorjaar bij de eerste mooie dag lekker een dagje buiten hangen en laten uitwaaien.

Kun je gordijnen wassen?

Is het grotere werk nodig? Veel stoffen zijn reinigbaar. Dat is echter wel een relatief begrip. De meeste stoffen hebben namelijk een speciale behandeling ondergaan voordat ze geconfectioneerd worden. Een wasbeurt verwijdert die behandeling, zodat ze daarna eerder vuil opnemen. Daarbij zijn gordijnen vaak grote lappen. Als je die in de wasmachine propt ontstaan kreuken die vervolgens niet heel eenvoudig te verwijderen zijn.

Daarnaast hebben alle gordijnstoffen een beperkte krimptolerantie, dit hoort bij gordijnstof en is juist een teken van kwaliteit. Dat betekent dat je gordijnen altijd (een beetje) zullen krimpen. Hoeveel dat precies zal zijn, kan je niet van tevoren weten. Dat het zal gebeuren is echter onvermijdelijk. Blijkt dit teveel te zijn dan zit er niet anders op dan de zoom aan de onderzijde uit te laten leggen. Hebben de gordijnen echter al lange tijd gehangen, dan zal ook dit wellicht zichtbaar zijn.

We adviseren daarom om alleen in het alleruiterste geval over te gaan tot wassen. B​​​ijvoorbeeld wanneer er vlekken in het gordijn zitten die niet op een andere manier te verwijderen zijn. En wanneer je hiertoe besluit, hou dan goed rekening met de eventuele gevolgen... 

TIP: Heb je bijvoorbeeld koffie gemorst over je witte gordijnen, dan kan je ook eerst proberen met zacht reinigingsmiddel alleen lokaal de vlek te behandelen. Dit is altijd nog beter dan de optie hele gordijnen in de was. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Twijfel je over de reiniging van jouw gordijnen?

Vraag gerust ons advies

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Sterren en lampjes voor twinkelende ramen
  In de donkere dagen voor kerst hang je natuurlijk leuke sterren en lampjes voor je ramen. Een beetje licht in donkere tijden. En met lekker gevoerde overgordijnen is de Kerst goed door te komen. 
 • Buiten grauw? Niet met grijs voor je raam!
  Grijs voor je raam terwijl het buiten guur is? Ja, juist! Breng sfeer in je interieur met deze veelzijdige kleur, die je overal mee kunt combineren!
 • Pastels laten je gordijnen leven
  Kleuren zijn niet ‘plat’. Kleuren worden intenser, levendiger en variëren voor het oog, al naar gelang de toepassing op het materiaal. Bij sommige kleuren is dit effect sterker dan bij andere. Dit geldt zeker voor de momenteel veel in interieurs gebruikte pasteltinten!

DECOKAY BLOGS

 • Inbetween als elegante room divider
  Lichtdoorlatende stoffen zijn niet alleen prachtig voor de ramen, maar ook midden in de kamer. Met al dat thuiswerken hebben we behoefte aan extra afscherming van lichtinval op het scherm, of dat nu voor het raam is, of halverwege de ruimte. Dat opent nieuwe perspectieven.
 • Kies voor kleur met duettes en plissés
  Ben je toe aan wat kleur in je huis? Denk dan eens aan Duette Shades of Plissé Shades van Luxaflex in kleurschakeringen van de zon zoals warme tinten rood, oranje of geel. En wat dacht je van het afstemmen van diepblauwe shades op een blauw geverfde muur? Spannend en subtiel.  
 • Mooi en milieubewust van A House of Happiness
  Dat duurzaam en trendy heel goed samen gaan weten we inmiddels al wel. Maar maak jij ook echt bewust de keuze voor ‘groen’ in je interieur? Textieldecoratiespecialist A House of Happiness zegt: Green is not a color it’s an attitude. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP