glasvezelbehang2017032822475020180712172718.webp

Wat is glasvezelbehang?

Ben je op zoek naar een sterke soort behang en wil je deze ook nog een passend kleurtje geven? Dan is glasvezelbehang waarschijnlijk perfect.

Wil je een muur repareren met behang?

Maak een foto en kom naar de winkel voor advies

MAAK EEN AFSPRAAK

Zoals de naam zegt is deze behangsoort gemaakt van glasvezel, waaruit een soort gaas geweven wordt. Door op verschillende plekken het gaas te verdikken kan er een mooi patroon met reliëf ontstaan. Glasvezelbehang, ook glasweefsel genoemd, is alleen verkrijgbaar in wit. Het wordt gebed in voldoende lijm, waardoor het behang zo stevig wordt.

Het is gebruikelijk om het behang na het lijmen te verven met muurverf, om de muur de tint te geven die past bij jouw wensen. Omdat deze behangsoort erg sterk is, wordt het vaak gebruikt om muren die beschadigd zijn te verstevigen. Dit behang is ook uitermate geschikt voor projecten als ziekenhuizen en openbare instellingen. Een nadeel van glasweefsel is dat het niet meer te verwijderen is en het niet mogelijk is er overheen te behangen.

Glasweefsel wordt regelmatig verward met vliesbehang. Er is veel verschil tussen glasvezelbehang en vliesbehang. Zo bestaat vliesbehang uit een onderlaag van papier of vinyl en een rug van vlies. Vliesbehang is veel makkelijker aan te brengen en ook erg makkelijk te verwijderen. Vliesbehang wordt niet gebruikt om beschadigde muren te verstevigen.

Voor reparatie doeleinden, wordt door particulieren de laatste jaren vaker gekozen voor renovlies. Dit behang heeft dezelfde eigenschappen als glasweefselbehang, maar heeft een meer eigentijdse uitstraling. Het grote voordeel van renovlies is dat je het kunt verwijderen óf er overheen behangen, mits het goed en stevig verlijmd is.

Deel dit artikel

Wil je een muur repareren met behang?

Maak een foto en kom naar de winkel voor advies

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay