STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Met weinig middelen kan je een interieur zo volledig omtoveren qua sfeer als met fotobehang. Kies je eigen (vakantie) foto, of ga voor een levensgroot tafereel van natuurschoon, architectuur - of je favoriete schilderij - je kunt het zo gek niet bedenken.

Wat is fotobehang?

Wat is fotobehang?

Fotobehang heeft een wandvullende afbeelding. Dat kan een foto zijn, maar hoeft niet. Zo zijn er ook veel wandvullende schilderijen te koop in de vorm van behang. Of wat dacht je van een mooi gedicht op de wand? Gebruik je eigen foto, of kies uit het grote aanbod wandvullende afbeeldingen bij diverse behangmerken. 

Juist doordat een wandvullende afbeelding een eigen verhaal vertelt, kun je er echt een bepaalde sfeer mee creëren in een ruimte. Denk aan het gevoel van het Franse platteland, een sprookjesbos in de kinderkamer, een aquarium in de keuken, bohemian doorkijkjes naar patio’s met veel zitkussens, of een industrieel robuuste fabrieksstijl. Het feit dat veel fotobehang ook diepte effect heeft met reliëf, maakt het effect compleet.

Fotobehang bestaat dus uit één enkele afbeelding. Soms heeft deze een standaard formaat, soms kun je het formaat kiezen. De afbeelding hoeft niet per se ook van hoek tot hoek wandvullend geplaatst te worden. Soms is het bijvoorbeeld mooier om alleen boven de bank te behangen, zodat niet een groot deel van het fotobehang erachter verdwijnt. Bepaal dus eerst hoe groot je fotobehang moet worden. Dan weet je ook welke afbeelding je het beste kunt kiezen. 

Over het algemeen heeft fotobehang standaard een liggend of staand formaat. Dat bepaalt dus zeker de toepassing. Op een brede wand kun je beter een liggende foto gebruiken. Op een enkele smalle tussenmuur kan het effects groots zijn door een staande afbeelding te gebruiken. 

Kwaliteit is belangrijk bij fotobehang, wat betekent vliesbehang. Papierbehang krimpt namelijk teveel, waardoor het vrijwel onmogelijk is om de afbeelding mooi uitlijnend op de wand te krijgen. 

Fotobehang wordt meestal geleverd in banen, soms (de goedkopere uitvoeringen) ook in vlakken en - het nieuwste van het nieuwste - in cirkelbehang. Daarmee realiseer je met een kleiner budget en minder werk, toch groots resultaat.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Meer weten over de mogelijkheden met fotobehang?

Informeer bij jouw Decokay vestiging in de buurt
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Een levensgroot kunstwerk
  Voorzichtig zijn heeft nog nooit geleid tot de beste, vernieuwende ideeën… Dat geldt zeker ook als het gaat om interieur styling. Soms moet je gewoon de stoute schoenen aantrekken en knallen.
 • Subtiele of grootse muren: laat patronen voor je werken!
  Een nieuwe kleur op de muur? Of ga je voor een fris behang? Waarom niet gewoon een leuk patroon? Met een hip dessin op je muur kun je uitpakken en je interieur wat extra uitstraling geven. Of je nu gaat voor groots of subtiel, er is genoeg te kiezen!
 • Aaibare muren met stof
  Niet iets om af te stoffen, maar om mee te pronken, dat is de nieuwste rage in behang: de impressie van prachtige lappen stof. Het effect wordt gemaakt door zowel structuur als vezels, dessin en kleurnuances toe te voegen. 

DECOKAY BLOGS

 • Zilt zeezicht om bij weg te dromen…
  Gewoon, simpel behang, met een zichzelf-herhalend patroon, is er amper meer bij tegenwoordig. Het is er nog wel, maar het zijn indrukwekkende ontwerpen met weinig herhaling. Lichtreflectie, structuur en glans geven extra dimensies. Maar het kan ook helemaal zonder repetitie: een ode aan de mural.
 • Mooi marmer op je muur, vloer en voor het raam
  Toe aan een nieuw interieur? Heb je wel eens aan marmer gedacht? Nee? Ontdek dan wat je er allemaal mee kunt doen. Want dat marmer je huis net dat beetje extra geeft, is zeker!
 • Een statement maken met behang, dat kan met Terra en Bold!
  Een statement maken met behang? Wil je meer dan een kleurtje of dessin, bekijk deze nieuwe behangcollecties. Je moet ze niet alleen zien - maar ook voelen! Oogstrelende en zinnenprikkelende wandbekleding. Pak stoutmoedig uit met Bold, of haal de natuur in huis met Terra. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP