coretec_pvc_vloer_keuken2018021612400920180712172308.webp

Het verschil tussen een PVC vloer en een laminaat vloer

Op het eerste gezicht niet heel verschillend, maar toch totaal anders; PVC en laminaat.

Een PVC vloer en een laminaatvloer verschillen op het eerste gezicht niet zoveel van elkaar. Toch lijken de vloeren qua eigenschappen niet op elkaar.     

Vocht: 
Een PVC vloer is goed bestand tegen vocht. Laminaat reageert in de regel niet zo goed op vocht. Als er vocht tussen de naden komt, zal het materiaal opzwellen en lelijk worden. Er zijn vochtbestendige laminaatsoorten verkrijgbaar, maar daar moet specifiek naar gevraagd worden. 

Verschillen: 
PVC is slijtbestendig, dempt het geluid en laat perfect warmte door.  
Een laminaatvloer is op het gebied van geluidsdemping niet geschikt. Vanwege het materiaal zelf sowieso al, het is MDF of HDF dat toch wel een behoorlijk 'klos-effect' heeft. Daarbij wordt de vloer niet verlijmd aan de ondergrond, maar los of ‘zwevend’ gelegd. Plak-PVC wordt altijd gelijmd. Doordat er dan geen ruimte meer zit tussen de ondergrond en de vloer wordt het geluid gedempt. De klik-varianten in PVC zoals Coretec en Rigidfloor zijn door hun samenstelling van PVC en kurk een stuk geluiddempender dan laminaat. 

De toekomst in PVC vloeren:
Uit Amerika is een nieuw soort PVC vloer over komen waaien. Deze zijn uniek en worden makkelijk gelegd o.a. vanwege het handige kliksysteem. Het grote voordeel van deze vloer is dat deze vrijwel over elke ondergrond gelegd kan worden zonder de noodzaak tot egaliseren. Er zijn ook andere merken die een vergelijkbare vloer leveren. Dit wordt dan rigidfloor genoemd. Omdat het relatief nieuwe vloeren zijn, is het nog niet helemaal bekend of rigidfloor inderdaad exact dezelfde eigenschappen heeft als Coretec. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay