HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Het verschil tussen een PVC vloer en een laminaat vloer

zaterdag, 10 februari 2018
Het verschil tussen een PVC vloer en een laminaat vloer

Een PVC vloer en een laminaatvloer verschillen op het eerste gezicht niet zoveel van elkaar. Toch lijken de vloeren qua eigenschappen niet op elkaar.     

Vocht: 
Een PVC vloer is goed bestand tegen vocht. Laminaat reageert in de regel niet zo goed op vocht. Als er vocht tussen de naden komt, zal het materiaal opzwellen en lelijk worden. Er zijn vochtbestendige laminaatsoorten verkrijgbaar, maar daar moet specifiek naar gevraagd worden. 
verschillen: 
PVC is slijtbestendig, dempt het geluid en laat perfect warmte door. . 
Een laminaatvloer is op het gebied van geluidsdemping niet geschikt. Vanwege het materiaal zelf sowieso al, het is MDF of HDFdat toch wel een behoorlijk 'klos-effect' heeft.  Daarbij wordt de vloer niet verlijmd aan de ondergrond, maar los of ‘zwevend’ gelegd. plak-PVC wordt altijd gelijmd. Doordat er dan geen ruimte meer zit tussen de ondergrond en de vloer wordt het geluid gedempt. De klik-varianten in PVC zoals Coretec en Rigidfloor zijn door hun samenstelling van PVC en kurk een stuk geluiddempender dan laminaat. 

De toekomst in PVC vloeren:
Uit Amerika is een nieuw soort PVC vloer over komen waaien. De COREtec vloeren zijn uniek en worden makkelijk gelegd o.a. vanwege het handige kliksysteem. Het grote voordeel van deze vloer is dat deze vrijwel over elke ondergrond gelegd kan worden zonder de noodzaak tot egaliseren. Er zijn ook andere merken die een vergelijkbare vloer leveren. Dit wordt dan rigidfloor genoemd. Omdat het relatief nieuwe vloeren zijn, is het nog niet helemaal bekend of rigidfloor inderdaad exact dezelfde eigenschappen heeft als Coretec. 

VLOERBEDEKKING INFORMATIE, ADVIES & TIPS

VLOERBEDEKKING BLOGS

 • 23 April 2019 door Ivanka Eggly, in Product
  Liefde voor linnen, ook op de vloer
  Pas linnen toe in je interieur en profiteer van de vele voordelen van deze stof. Want behalve een natuurlijke uitstraling met karakter, biedt linnen je een slijtvast product dat milieuvriendelijk genoemd kan worden. En nu is er dus ook een duurzame linnenlook-vloer!
  NAAR DE BLOG +
 • 12 April 2019 door Willeke van Uden, in Product
  Vinyl op de vloer, waarom eigenlijk niet?
  Twijfel je tussen Hongaarse Punt of horizontale planken, hout of steen op de vloer? Of kies je voor hout in verschillende motieven? Interfloor heeft de stoute schoenen aangetrokken en heeft deze verschillende materialen en motieven in haar nieuwe collectie verenigd.
  NAAR DE BLOG +
 • 19 February 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Tapijt is comfortabel, zacht en luxe
  In de vorige eeuw (wat klinkt dat lang geleden) hadden de meeste huizen gewoon tapijt op de vloeren liggen. Langzaamaan werd tapijt steeds vaker vervangen door laminaat, parket, hout en tegenwoordig ook pvc. Toch wint tapijt weer terrein, omdat de eigenschappen van modern tapijt te vergelijken zijn met ander vloerbedekkingen.
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP