STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Iedereen die een béétje van klussen en inrichting houdt, weet inmiddels wel wat een moodboard is. Soms wordt het ook wel ‘vision board genoemd’. Met reden, want het moodboard maakte voor het eerst opkomst in de tijd dat het boek ‘The Secret’ uitkwam. Het idee is, dat je door een impressie te maken (van knipsels) van je verlangens, deze beter kunt realiseren. 

Hoe maak ik een moodboard voor mijn inrichting?

Hoe maak ik een moodboard voor mijn inrichting?

Het idee is niet nieuw. Maar met de komst van het digitale tijdperk hebben we ook steeds meer digitale middelen, Pinterest bijvoorbeeld, om een fraai moodboard te maken. Voor huis en inrichting heeft het echte, ouderwetse knip- en plakwerk echter nog steeds de voorkeur. Uiteraard bieden digitale middelen ongekende mogelijkheden ter aanvulling en inspiratie, maar waarom pleiten we toch nog steeds voor het ouderwetse handwerk?

Wanneer je je huis gaat (her)inrichten, begin je bij de basis. Denk aan de kleuren op de muren, deuren en kozijnen, raambekleding en vloer. Deze moeten vervolgens naadloos aansluiten qua stijl op de meubels en accessoires zoals lampen. Maar om echt goed te zien of die mooie gordijnen passen bij het natuurlijk ogende laminaat, of het zachte leer van de bank bij de industriële lampen die je in gedachten had, is er maar één ding dat echt werkt; natuurlijke materialen gebruiken.
 
Ga dus vooral naar de winkel en haal daar kleurstalen, materialen, verfmonsters, stoffen, en verwerk deze in jouw moodboard. Alleen zo krijg je een realistische impressie. Maak een moodboard per ruimte, dus één voor de woonkamer, één voor de badkamer, keuken enz. 

Waar doe je inspiratie op? In de bekende woonbladen bijvoorbeeld. Maar het internet is geduldig… Op de social media site Pinterest vind je verreweg de meeste inspiratie als het gaat om huis en inrichting. Je kunt hier ook heel makkelijk plaatjes downloaden en uitprinten. Uiteraard kun je daarbij ook foto’s gebruiken van je eigen woning als basis. Mocht je toch liever digitaal willen ontwerpen dan is deze website, of Canva bijvoorbeeld, ook heel geschikt om digitaal te knippen en plakken. 

Tip voor de wanden: probeer eens een handige app waarmee je een foto van je interieur kunt maken en vervolgens een kleur voor op de muur/deuren en wanden kunt kiezen. Daarmee krijg je ineens een totaalbeeld. (Ook die impressie kun je weer bewaren en verwerken in je uiteindelijke moodboard.)

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Kleur kiezen in je interieur moeilijk? Zo kies je wat bij jouw huis past!
  De juiste kleuren in je interieur zorgen ervoor dat je je helemaal zen voelt. Dat wil jij toch ook? Maar hoe weet je welke kleuren perfect passen in jouw huis? Lees hoe je de ideale kleuren kiest die jouw huis tot leven brengen, en welke kleuren je maar beter voorbij kunt lopen.
 • Wat komt er op de muur in ‘22?
  Wat zijn de verf- en behang trends voor op de muur het komende jaar? Behang is weer gewild. Muren hoeven niet langer als witte muurbloempjes op de achtergrond, maar mogen weer tot de verbeelding spreken.
 • Scandinavisch wonen - wat komt er op de muur?
  Een Scandinavisch interieur mag niet te druk worden. Het moet licht blijven, maar wat er ook gebeurt, het mag óók niet te steriel worden. Je wilt dus in ieder geval niet alle wanden wit verven...

DECOKAY BLOGS

 • Geef kleur aan iemands leven!
  Ken jij iemand die wel een muur make over verdient? Geef hem of haar op voor de actie 'Geef kleur aan iemands leven!' die loopt de hele maand november. Help een vriend of vriendin, en er zit nog een mooie waardecheque voor jou in ook!
 • Bright Skies... de Flexa kleur van het jaar 2022 - luchtig optimisme!
  Voor een interieur liefhebber is het moment dat de kleur van het jaar van Flexa uitkomt een ‘dingetje’. Niet omdat ik nou meteen alles opnieuw ga verven hoor, maar zeker wel om me mee te laten voeren op het pad van trend-rijke inspiratie. En Bright Skies brengt mij letterlijk in vervoering.
 • Hard beton match je met zachte materialen
  Beton -  of betonlook - is een bijna onmisbaar element in een trendy interieur. Dit ruwe materiaal is niet-voor-niets een immens populaire toevoeging in huis. Beton ziet er stoer uit, maar oogt tegelijkertijd ook warm door de ruwe textuur. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP