moodboard20190429165600.webp

Hoe maak ik een moodboard voor mijn inrichting?

Iedereen die een béétje van klussen en inrichting houdt, weet inmiddels wel wat een moodboard is. Soms wordt het ook wel ‘vision board genoemd’. Met reden, want het moodboard maakte voor het eerst opkomst in de tijd dat het boek ‘The Secret’ uitkwam. Het idee is, dat je door een impressie te maken (van knipsels) van je verlangens, deze beter kunt realiseren. 

Het idee is niet nieuw. Maar met de komst van het digitale tijdperk hebben we ook steeds meer digitale middelen, Pinterest bijvoorbeeld, om een fraai moodboard te maken. Voor huis en inrichting heeft het echte, ouderwetse knip- en plakwerk echter nog steeds de voorkeur. Uiteraard bieden digitale middelen ongekende mogelijkheden ter aanvulling en inspiratie, maar waarom pleiten we toch nog steeds voor het ouderwetse handwerk?

Wanneer je je huis gaat (her)inrichten, begin je bij de basis. Denk aan de kleuren op de muren, deuren en kozijnen, raambekleding en vloer. Deze moeten vervolgens naadloos aansluiten qua stijl op de meubels en accessoires zoals lampen. Maar om echt goed te zien of die mooie gordijnen passen bij het natuurlijk ogende laminaat, of het zachte leer van de bank bij de industriële lampen die je in gedachten had, is er maar één ding dat echt werkt; natuurlijke materialen gebruiken.
 
Ga dus vooral naar de winkel en haal daar kleurstalen, materialen, verfmonsters, stoffen, en verwerk deze in jouw moodboard. Alleen zo krijg je een realistische impressie. Maak een moodboard per ruimte, dus één voor de woonkamer, één voor de badkamer, keuken enz. 

Waar doe je inspiratie op? In de bekende woonbladen bijvoorbeeld. Maar het internet is geduldig… Op de social media site Pinterest vind je verreweg de meeste inspiratie als het gaat om huis en inrichting. Je kunt hier ook heel makkelijk plaatjes downloaden en uitprinten. Uiteraard kun je daarbij ook foto’s gebruiken van je eigen woning als basis. Mocht je toch liever digitaal willen ontwerpen dan is deze website, of Canva bijvoorbeeld, ook heel geschikt om digitaal te knippen en plakken. 

Tip voor de wanden: probeer eens een handige app waarmee je een foto van je interieur kunt maken en vervolgens een kleur voor op de muur/deuren en wanden kunt kiezen. Daarmee krijg je ineens een totaalbeeld. (Ook die impressie kun je weer bewaren en verwerken in je uiteindelijke moodboard.)

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay