pop_style_as_creation20210118153014.webp

Wat is een retro of vintage woonstijl?

De retro en vintage woonstijl zijn herkenbaar aan hun knipoog naar het verleden. Over het algemeen naar de jaren ‘60 (retro) en ‘70 (vintage). Het zijn speelse interieurs waarin je net iets meer kunt variëren dan in veel andere woonstijlen.

Weten wat bij een vintage woonstijl past?

We laten je graag wat voorbeelden zien

MAAK EEN AFSPRAAK

Heb jij een voorliefde voor de stijl uit de jaren ‘50, ‘60 of ‘70? Dan past een retro- of vintage interieur goed bij jou. Het grote voordeel van deze stijl is dat hij in vrijwel elke soort woning goed past. 

Een bijkomend voordeel is dat je op tweedehands koopjesjacht kunt gaan, want die herinnering aan vroeger mag zeer letterlijk genomen worden. Alhoewel vooral kleurgebruik in de nieuwe interpretatie wat veranderd is, bleven de meubels hetzelfde.

Glad afgelakte (design) meubels met de voor die periodes zo herkenbare taps toelopende pootjes en afgeronde hoeken bijvoorbeeld. De kleur van het hout is meestal bruin of roodbruin (leer zie je veel in cognackleur toegepast worden).

Dessins (grafische) en patronen mogen, zelfs gecombineerd met elkaar, van strepen tot cirkels. In de periode waar deze stijl vandaan komt waren de kleuren vrij hard en primair zoals groen, bruin, oranje, geel. In de nieuwe interpretatie zijn die kleuren afgezwakt waarmee ze beter passen in de huidige trends. 

Oranje werd terracotta/cognac en hard geel werd okergeel, aangevuld met een zacht groen zoals zeegroen of mosgroen. Ze worden ook met mate gecombineerd, daar waar je ze vroeger vaak allemaal tegelijk zag. 

Voor accessoires en armaturen zoals lampen is het dankbaar shoppen als je van deze stijl houdt. Glaswerk met kleur, houten lampen, aardewerk potten, riet, je kunt het zo gek niet bedenken, van kunststof stoelen tot lampen, ze passen allemaal in deze woonstijl. 

Aankleden doe je met (veel) tapijten en planten, die maken jouw retro/ vintage stijl echt af. Denk maar aan de vele kamerplanten in de jaren ‘70, van hangplanten tot klimmers langs de muur.  

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay