STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


De klassieke woonstijl straalt vooral klasse en luxe uit. Dat hoeft niet per se gepaard te gaan met barokke meubels. Vooral de luxueuze stoffen en materialen benadrukken deze stijl.

Wat is een klassieke woonstijl?

Wat is een klassieke woonstijl?

De klassieke woonstijl herken je onmiddellijk. Bij veel andere interieurs is het niet altijd meteen duidelijk wat voor woonstijl beoogd wordt. De klassieke woonstijl heeft echter zo’n uitgesproken stijl dat er geen twijfel over kan bestaan. Vorstelijk chique, met goud, messing zilver, en rijke materialen zoals zijde, satijn en velours, komen ruimschoots terug. 

Opvallend is de symmetrie die hoort bij dit interieur. Goud en zilver mag gemixt worden, maar wel alles in ‘paartjes’. Dus twee kandelaars op de (uiteraard klassieke) schouw, en twee dezelfde plantenpotten, liefst symmetrisch aan weerszijden van de kamer. Dit geldt van lampen tot accessoires. 

Een grote sierlijst of spiegel boven de bank of schouw doet het ook goed. Ornamenten (niet te verwarren met tierelantijnen) keren graag terug in een klassiek interieur. Dat betekent niet dat aan elk gordijn een zwierige pluim hangt… Overdaad schaadt in elke woonstijl, maar juist bij deze woonstijl is orde en rust belangrijk.

De kunst bij de klassieke woonstijl is om die specifieke statigheid van vroeger uit te stralen. Heb jij een barokke bank met goudlamé en koningsblauw, dan is dat op zich al een pronkstuk in je kamer. Bijpassende stoelen zijn dan fraai, maar ga niet over de top. Deze stijl laat zich namelijk perfect combineren met hedendaagse materialen. Denk aan kunststof stoelen in organische vormen, of een klassieke visgraat vloer. Met deze stijl kun je dus toch heel modern wonen, mits je de eenheid in stijl weet te bewaren. 

Kleur helpt je daarbij. Diep donkerblauw, aubergine, donkerrood en zeegroen doen het goed. Ook daar geldt; bewaak de eenheid en balans. 

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Drie valkuilen bij het kiezen van interieur kleuren
  Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is leuk. Toch kan het ook een hele uitdaging zijn met alle keuze die je hebt. Waar moet je op letten bij het kiezen? Hoe je voorkomt dat je een ‘verkeerde’ kleur kiest, lees je hier. We zetten de drie grootste valkuilen voor het kiezen van interieurkleuren op een rij.
 • Woontrends ‘22 - een vleugje nostalgie...
  Wat gebeurt er met ons interieur in 2022? Je bent waarschijnlijk noodgedwongen al op de hoogte van de trend ‘multifunctionele ruimtes’, na een lockdown... Maar wat staat er verder op de rol?
 • Tijdloos wonen? Nooit helemaal…
  Al was je nog zo up-to-date toen je je inrichting vijf jaar geleden eens grondig aanpakte… Het modebeeld is zo grillig, dat je eigenlijk altijd aan het fine-tunen blijft. Zelfs de meest consistente woonstijl verandert voortdurend subtiel.

DECOKAY BLOGS

 • Blog: Welke kleur van het jaar past bij jou?
  Een beetje extra inspiratie kan iedereen wel gebruiken als het gaat om interieur en kleur. Elk jaar zie je weer één of meerdere nieuwe kleuren terug die de interieurwinkels domineren. Potjes, vaasjes, stoelbekleding…
 • Tapijt voor duizend-en-één-nachten…
  De charme van tapijt is niet iets dat veel uitleg behoeft. De meeste mensen zijn dol op het zachte gevoel onder je voeten. En niet alleen onder je voeten, want tapijt nodigt uit om gezellig op de grond te zitten, met kussens, kleden en alles binnen handbereik.
 • Vroeger was niet alles beter…
  Laminaat… Dat was voor mij zo’n beetje vloeken in de kerk. Als je voor hout gaat, moet het ook echt op hout lijken, en dat geldt ook voor steen. Een bezoekje aan de vakhandel heeft me echter even met de neus op de feiten gedrukt.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP