ideale_tempratuur_schilderen20190729154238.webp

Ideale temperatuur voor buiten schilderen

Als je buiten gaat verven moet je rekening houden met de temperatuur en het jaargetijde om zo het beste schilderresultaat te krijgen.

Twijfel je of je al buiten aan de slag kunt?

Vraag gerust ons advies

STEL EEN VRAAG

Veel mensen denken dat de buitenboel verven alleen gedaan kan worden als het weer goed is. Dat is maar tot op zekere hoogte waar. Het is qua weersomstandigheden en verven niet alleen belangrijk bij welke temperatuur je schildert. Uiteraard is het belangrijk rekening te houden met niet te hoge en niet te lage temperaturen. Maar belangrijke factoren zijn ook; direct zonlicht en vocht. In Nederland is buiten schilderen een groot deel van het jaar mogelijk. Wanneer?

We zetten de randvoorwaarden voor je op rij:

  • - Bij 20°C droogt de verf het beste. (Bij deze temperatuur kun je de droogtijd op het blik aanhouden.)
  • - Is het kouder dan droogt de verf langzamer (of niet) en kan niet goed meer verwerkt worden. Bovendien is er kans dat de lak niet goed op de ondergrond hecht.
  • - Is het (te) warm, zeg boven de boven de 25°C, dan droogt de verf (te) snel. Daardoor kunnen scheuren en blazen ontstaan. 
  • - Het schilderwerk mag niet nat worden, want vocht slaat op je verse schilderwerk, waarvan de laklaag mat slaat, of kringen gaat vertonen. (Onder vocht verstaan we ook dauw dat zich in de avond of ochtend afzet.) 
De juiste tijd om buiten te schilderen is om precies te zijn tussen tussen mei en september. En in de lente moet je rekening houden met optrekkend vocht in avond en ochtend, dus schilder je het beste alleen tussen 11:00 en 15:00 uur.

Wil je buiten het ideale seizoen schilderen, neem dan deze randvoorwaarden in acht, maar vraag vooral ook om advies in de winkel, want er bestaan speciale producten voor vier seizoenen schilder-onderhoud. Deze zijn bij hogere én lagere temperaturen te gebruiken.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay