STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Heb je behang gekocht en ben je klaar om een kamer te behangen? Denk er dan aan dat het behang op de juiste lengte wordt afgesneden. Hierbij moet je op een paar punten letten, zodat de banen niet te kort worden.

Hoe zorg ik dat de banen behang lang genoeg zijn?

Hoe zorg ik dat de banen behang lang genoeg zijn?

Iedereen kan behangen met wat simpele trucs en tips. Behangen met een patroon is wel even opletten, en vooral goed voorbereiden. We leggen het uit in een stappenplan:

- Meet de muur op, en hou voor de banen rekening met 5 cm extra boven en onder.
- Bij behang met een verspringend patroon gaat het iets anders dan bij een wandvullende afbeelding, maar het principe is gewoon hetzelfde.
- Snijd de eerste baan, waarbij je rekening houdt met de genoemde marges boven en onder.
- Wel patroon: rol de tweede baan uit en schuif deze vanaf de bovenkant omhoog totdat je de aansluiting in het patroon vindt. De rest is verlies, en kun je met 5 cm extra marge afsnijden. NB. Goed om te weten: het verlies staat gelijk aan de hoogte van het patroon, en dit staat als het goed is op de rol.
- Geen patroon: snijd de tweede baan met wederom 5 cm marge boven en onder en ga zo door.
- De banen meteen nummeren is een goed idee. Gebruik daarvoor een potlood in verband met doorschijnen. 
- Zorg dat de eerste baan loodrecht is, zeker bij een patroonbehang wordt dat anders duidelijk zichtbaar.

Tot slot nog even dit: je behangt altijd aansluitend, dus nooit overlappend. Kijk uit voor teveel ruimte tussen de banen, je duwt het behang echt tegen elkaar aan. Vliesbehang (de betere kwaliteit behang is allemaal vlies tegenwoordig) krimpt niet, en moet je dus gewoon ‘stotend’ tegen elkaar aan behangen.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Zelf behangen?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies!
MAAK EEN AFSPRAAK

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Een levensgroot kunstwerk
  Voorzichtig zijn heeft nog nooit geleid tot de beste, vernieuwende ideeën… Dat geldt zeker ook als het gaat om interieur styling. Soms moet je gewoon de stoute schoenen aantrekken en knallen.
 • Subtiele of grootse muren: laat patronen voor je werken!
  Een nieuwe kleur op de muur? Of ga je voor een fris behang? Waarom niet gewoon een leuk patroon? Met een hip dessin op je muur kun je uitpakken en je interieur wat extra uitstraling geven. Of je nu gaat voor groots of subtiel, er is genoeg te kiezen!
 • Aaibare muren met stof
  Niet iets om af te stoffen, maar om mee te pronken, dat is de nieuwste rage in behang: de impressie van prachtige lappen stof. Het effect wordt gemaakt door zowel structuur als vezels, dessin en kleurnuances toe te voegen. 

DECOKAY BLOGS

 • Zilt zeezicht om bij weg te dromen…
  Gewoon, simpel behang, met een zichzelf-herhalend patroon, is er amper meer bij tegenwoordig. Het is er nog wel, maar het zijn indrukwekkende ontwerpen met weinig herhaling. Lichtreflectie, structuur en glans geven extra dimensies. Maar het kan ook helemaal zonder repetitie: een ode aan de mural.
 • Mooi marmer op je muur, vloer en voor het raam
  Toe aan een nieuw interieur? Heb je wel eens aan marmer gedacht? Nee? Ontdek dan wat je er allemaal mee kunt doen. Want dat marmer je huis net dat beetje extra geeft, is zeker!
 • Een statement maken met behang, dat kan met Terra en Bold!
  Een statement maken met behang? Wil je meer dan een kleurtje of dessin, bekijk deze nieuwe behangcollecties. Je moet ze niet alleen zien - maar ook voelen! Oogstrelende en zinnenprikkelende wandbekleding. Pak stoutmoedig uit met Bold, of haal de natuur in huis met Terra. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP