kvhjflexa20211015130610.webp

Flexa kleur van het jaar: Bright Skies

Flexa kleur van 2022: Bright Skies is een licht en luchtig blauw, dat ruimte geeft. Als een koele bries op een warme, benauwde dag. Dit blauw geeft ruimte voor verbeelding en interpretatie, en zeker ook voor de uitvoering in ‘je eigen stijl’.

Mooie kleur?

Bestel hem in onze verfwebshop!

decokayverfshop.nl

Een team van specialisten van Flexa (het Color Lab) analyseert elk jaar de maatschappelijke trends en het consumentengedrag. Uit het onderzoek van dit jaar kwam duidelijk naar voren dat er een grote behoefte wordt gevoeld aan stille bezinning.

Veel mensen realiseren zich dat het najagen van dingen niet altijd het gewenste effect oplevert. Trends zijn leuk, maar dan vooral ter inspiratie, niet als keurslijf. Flexa snapt dat als geen ander. Zo wordt de kleur van het jaar 2022, Bright Skies, een prachtig fris en luchtig blauw, gebracht met maar liefst vier paletten: Studio, Salon, Workshop en Greenhouse.

Het Studio palet geeft precies dat gevoel van saamhorigheid en creatieve inspiratie. Rust, met een opvallende tegenhanger in de vorm van blozend fris rood.

Het Salon palet geeft rust. Lichte, neutrale ton-sur-ton tinten versterken het blauw, wat voor een warm welkom gevoel zorgt.

Het Greenhouse palet sluit perfect aan op de huidige trend van natuurlijke interieurs met veel planten. Schitterend hoe groen en blauw hier naar elkaar toe getrokken worden in een natuurlijk samenspel.

Het Workshop palet is de frisse wind in huis. Perfect voor de werkkamer, of andere ruimte die wel wat pit mag hebben. Groen, roze en geel geven levendige energie.

Hiermee wordt meteen krachtig getoond dat een kleur nooit op zichzelf staat. De kleur van het jaar 2022 geeft, door de uiteenlopende combinaties, vier totaal nieuwe indrukken qua toepassing.

Kunst en cultuur brengen troost en inspiratie, en verbinden ons. Dat is de inspiratie van deze kleur; de ‘draaglijke lichtheid van het bestaan’ mag gevierd worden. Het batterijtje kan weer opgeladen worden, dit keer bewust, met de juiste ingrediënten.

Deel dit artikel

Meer weten over de kleuren van het jaar?

Kom langs in onze winkel!

MAAK EEN AFSPRAAK

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay