botanische_woonstijl220200106143756.webp

Wat is een botanische woonstijl ?

Ook als plantkunde niet je sterkste vak op school was, kun je heel goed een botanische woonstijl creëren. Voor deze woonstijl heb je namelijk geen groene vingers nodig. Want met de juiste raamdecoratie, behang, vloer en accessoires kun je al natuurlijk en groen wonen.  

Hou je veel van bloemen en planten?

Kom naar de winkel voor inspiratie!

MAAK EEN AFSPRAAK

Bij een botanische woonstijl haal je het buitenleven, zoals je dat in de tuin hebt, als het ware naar binnen. De kleur groen, maar ook het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen, staan hierbij centraal. Je kunt dus lekker los gaan met veel planten, behang met bladmotieven, verf in groene of aardse tinten, lampen van rotan, vloerkleden van jute en warme schapenvachtjes op de bank.

Materiaal als linnen, katoen, wol, hout, beton en riet kun je naar hartenlust combineren. Dit zijn bovendien over het algemeen ook duurzame materialen. Hergebruik en recycle waar mogelijk om nog milieubewuster met je interieur bezig te zijn. Bij deze woonstijl let je er tevens op dat producten en materialen fair trade zijn, of bij hout in ieder geval het FSC keurmerk hebben. Maar denk bijvoorbeeld ook aan ecologische verf en leemstuc.

Kortom, het is een woonstijl die aansluit bij de natuur en daarbij zo min mogelijk negatieve impact heeft op die natuur.  

Deel dit artikel

Hou je veel van bloemen en planten?

Kom naar de winkel voor inspiratie!

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay