hoe_bewaar_je_verf2018030615305920180704161734.webp

Hoe bewaar ik verf?

Hoe doe je zo lang mogelijk met die luxe pot verf die je voor de klus kocht, maar die niet op ging? Een aantal basistips op rij waardoor je de verf jaren kunt bewaren. Ook handig als je later nog wat bij moet stippen als het object is beschadigd.

Verf is een product dat zeker voor langere tijd houdbaar is. Belangrijk is dat je de verf vorstvrij bewaart en ook niet in een te warme omgeving. De schuur is dus niet altijd de beste plek...

Daarbij is het handig om de verf in een zo klein mogelijke verpakking te bewaren, zodat er minder lucht is binnen de pot voor de verf om uit te drogen. Verf droogt op door contact met zuurstof en door verdamping. (Decokay verkoopt kleine verfblikken om restanten goed te kunnen bewaren.)  

Of je verf in de schuur of op zolder nog goed is, kun je vrij gemakkelijk controleren. Allereerst test je hoe de verf ruikt. Oude verf stinkt behoorlijk. Ruikt het nog normaal, dan komt de tweede test. 

Hoe is de droging? Roer de verf even goed om met een roerhoutje - en leg dat houtje te drogen. Als de verf op het houtje binnen de normale tijd droogt, zoals vermeld op het etiket, dan kun je ervan uitgaan dat de verf nog goed is. 

Zitten er vellen of vieze dingen in de verf, breng deze dan naar het chemisch afval, want dan is de verf niet meer te gebruiken. 

*Weetje: opgedroogde verf is geen chemisch afval meer, alleen vloeibare verf moet naar een KCA-punt gebracht worden. Heb je oude verf, dan kun je er dus ook voor kiezen om de pot open te zetten en uit te laten drogen. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay