is_behang_milleu_vriendelijk20181024164831.webp

Is behang milieuvriendelijk?

We zijn ons steeds vaker bewust van het milieu bij onze aankopen. Ook in ons interieur werken we graag met duurzame, milieuvriendelijke materialen. Hoe staat dat met behang, hoe duurzaam en milieuvriendelijk is dat?

Bij iedere aankoop, dus ook bij behang, kun je de keuze voor het milieu mee laten wegen. Omdat producenten en merken dat weten, wordt daar grif op ingespeeld. Toch is stunten met de woorden 'duurzaam en ecologisch' alleen niet voldoende. Wanneer je behang gaat uitzoeken doe je dat toch 'in het echt'. Wanneer je bij Decokay meteen aangeeft dat je graag een milieubewuste keuze maakt, adviseren we je gericht binnen jouw wensenpakket.

Veel fabrikanten werken namelijk vanuit verschillende oogpunten aan het minder belastend maken van behang. Dat geldt voor het productieproces, maar ook voor de hele productieketen van aanleveren, arbeidsvoorwaarden, grondstoffen zoals verf, verwerking van afval, gebruik van water, etc. 

Er is één vuistregel: vliesbehang is het meest duurzame behang. Het bevat nauwelijks schadelijke stoffen, waardoor het duurzaam en biologisch afbreekbaar is. Ook als het wordt gebruikt als onderlaag voor verf gaat het jarenlang mee en kan er telkens een nieuwe laag verf op worden aangebracht. Nog een voordeel is dat vliesbehang erg makkelijk is in gebruik, waardoor het momenteel de meest gebruikte behangsoort is.

Wanneer je vliesbehang kiest, kun je vervolgens aan de hand van extra certificaten bepalen of je een nóg groenere keuze wilt maken. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay