kan_behang_worden_hergebruikt20181024170212.webp

Kan behang worden hergebruikt?

Het hergebruiken van behang een zou een duurzame oplossing zijn. De praktijk is echter weerbarstiger dan de theorie.

Niet gelukt om het oude behang heel te houden?

Kom bladeren door ons grote aanbod nieuwe behang stalen!

MAAK EEN AFSPRAAK

Het hergebruiken van behang is vrijwel onmogelijk. De enige keren dat dit wel lukt is toeval en heeft alles te maken met het feit dat bij het behangen niet de juiste lijm is gebruikt, of de muur nog te oneffen of poreus was. 

In theorie is vliesbehang zowel droog te verwerken als droog aftrekbaar. De praktijk wijst echter uit dat je dan alleen de bovenlaag los trekt. Bij een patroon krijg je bovendien het probleem van andere maten van een nieuwe muur.

Tijdens het plakken, als de lijm bijna droog is of nog nat, kun je echter nog alle kanten op met het behang. Bij kleine foutjes bij het plakken, is het dus heel gemakkelijk af te halen en weer opnieuw te plakken. Bij behang met een papieren rug kan dat niet. Vliesbehang heeft wat dat betreft meerdere voordelen ten opzicht van papieren behang. 

Het maximale uit je behang aankoop halen:
Wel is het mogelijk om de restjes die je overhebt van het behangen nog voor andere zaken te gebruiken. Als je de muren waar ramen in zitten als laatste behangt, kan je vaak het restbehang gebruiken. Heb je nog meer behang over? Dan kan je het ook leuk en creatief gebruiken om bijvoorbeeld de binnenkant van een kast mee te bekleden. 

Deel dit artikel

Niet gelukt om het oude behang heel te houden?

Kom bladeren door ons grote aanbod nieuwe behang stalen!

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay