wat_zijn_verfrollers20181105172704.webp

Wat zijn verfrollers?

Verfrollers gebruik je om verf op de ondergrond aan te brengen, dus op muur, plafond of houtwerk.

Om de verf goed op de ondergrond aan te brengen, is het belangrijk om het juiste materiaal te gebruiken. Een verfroller is daarbij handig. De verfroller bestaat standaard uit een handvat op een stalen beugel. Hieraan vast zit een roller met een vacht of met glad materiaal, afhankelijk van de te schilderen ondergrond.

Vacht, vilt of schuimrubber?
Er zijn rollers met een vacht, met vilt en met schuimrubber. Een roller met vilt of schuimrubber gebruik je in het algemeen voor lakverven. Vaak wordt verf eerst aangebracht met een kwast om voldoende laagdikte aan te brengen, vervolgens wordt de verf goed verdeeld met een lakroller. 

Een vachtroller gebruik je voor het verven van een muur of plafond. De dikte van de vacht is bepalend voor het uiteindelijke resultaat. Hoe langer de haren; hoe minder glad het resultaat. Bij een muur waar structuur op zit is een langharige roller weer handig omdat die de structuur goed volgt. 

Een vilt- of vachtroller kan losse haren hebben. Dat wil je natuurlijk voorkomen in je schilderwerk. Pluizen of haren kun je verwijderen met een schuurpapiertje of een stukje tape waar je de roller eerst een paar keer langs haalt. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay