STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Waarom gebruik je een kwast in plaats van een verfroller? Een goede kwast is goud waard. Zowel qua werkgemak als eindresultaat.

Wat zijn verfkwasten?

Wat zijn verfkwasten?

Verfkwasten gebruik je, net als verfrollers, om verf op een ondergrond aan te brengen. De kwasten bestaan uit een handvat en een binding van haren. Deze haren kunnen zowel synthetisch zijn als van dieren. Verfkwasten worden in verschillende vormen en diktes gemaakt. Er zijn platte, ronde en ovalen kwasten. Een kwast gebruik je meestal voor de meer verfijnde afwerking, bijvoorbeeld voor het lakken van kozijnen of meubels.

Er is een groot kwaliteitsverschil in kwasten. Informeer je dus goed voordat je aan de slag gaat. Een goedkope kwast kan je schilderwerk flink verpesten. De kwalititatief betere kwast heeft vaak een touwtje rondom de verfharen zitten. De verfharen die tijdens het verven afbreken of korter worden, kan je door het afwikkellen van het touwtje weer iets langer maken.

Het is belangrijk om te weten met welk soort verf je gaat schilderen. Bij een synthetische (alkyd)verf gebruik je een andere kwast dan bij een watergedragen (acryl) verf. 

Wil je een groot oppervlak schilderen met een ruwe structuur of juist een egale muur, dan is de blokkwast een goede kwast om te gebruiken. Deze blokkwast kan grote oppervlaktes snel en goed voorzien van een nieuwe laag verf.

Wanneer je de kwast goed schoon maakt na de klus heb je er de volgende keer profijt van. Wegwerpkwasten of heel goedkope kwasten gebruik je enkel voor een klusje waarbij het resultaat niet zo belangrijk is. Het is jammer om te investeren in een goede verf en dan een kwast te gebruiken die haren achterlaat in je schilderwerk en niet lekker schildert.  

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Help! Ik vind meerdere woonstijlen leuk
  Je bent op zoek naar vernieuwing in je interieur. Je bladert watertandend door de woonbladen en vindt het ene interieur nog mooier dan het andere. Leuk, al die nieuwe trends. Maar je wilt het deze keer graag wat doordachter aanpakken. 

DECOKAY BLOGS

 • Aan de slag met Kleur van het Jaar ‘Brave Ground’!
  Komt de uitdrukking ‘de muren komen op me af’ je de laatste maanden wel erg bekend voor? Dan wordt het misschien eens tijd om de kleuren op die wanden aan te passen. Want wie veel tijd thuis doorbrengt, wil dat graag in een harmonieuze en rustige ambiance doen. Het kleurenpalet rondom Brave Ground, de kleur van het jaar 2021, past daar uitstekend bij. 
 • Jouw muur, jouw canvas
  Speciale effecten op de muur; hoe doe je dat? Inspiratie voor alle mogelijke vormen op de muur - Hoe je dat doet als een professional? Van betonlook tot lambrisering, en van sjabloon tot degradé, of druipende waterverf muur - met als winnaar de complete muurschildering - Wie durft?!
 • Primer en grondverf, wat is het verschil?
  Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP