wat_zijn_verfkwasten20181102152239.webp

Wat zijn verfkwasten?

Waarom gebruik je een kwast in plaats van een verfroller? Een goede kwast is goud waard. Zowel qua werkgemak als eindresultaat.

Verfkwasten nodig?

Bestel ze in onze verfwebshop!

decokayverfshop.nl

Verfkwasten gebruik je, net als verfrollers, om verf op een ondergrond aan te brengen. De kwasten bestaan uit een handvat en een binding van haren. Deze haren kunnen zowel synthetisch zijn als van dieren. Verfkwasten worden in verschillende vormen en diktes gemaakt. Er zijn platte, ronde en ovalen kwasten. Een kwast gebruik je meestal voor de meer verfijnde afwerking, bijvoorbeeld voor het lakken van kozijnen of meubels.

Er is een groot kwaliteitsverschil in kwasten. Informeer je dus goed voordat je aan de slag gaat. Een goedkope kwast kan je schilderwerk flink verpesten. De kwalititatief betere kwast heeft vaak een touwtje rondom de verfharen zitten. De verfharen die tijdens het verven afbreken of korter worden, kan je door het afwikkellen van het touwtje weer iets langer maken.

Het is belangrijk om te weten met welk soort verf je gaat schilderen. Bij een synthetische (alkyd)verf gebruik je een andere kwast dan bij een watergedragen (acryl) verf. 

Wil je een groot oppervlak schilderen met een ruwe structuur of juist een egale muur, dan is de blokkwast een goede kwast om te gebruiken. Deze blokkwast kan grote oppervlaktes snel en goed voorzien van een nieuwe laag verf.

Wanneer je de kwast goed schoon maakt na de klus heb je er de volgende keer profijt van. Wegwerpkwasten of heel goedkope kwasten gebruik je enkel voor een klusje waarbij het resultaat niet zo belangrijk is. Het is jammer om te investeren in een goede verf en dan een kwast te gebruiken die haren achterlaat in je schilderwerk en niet lekker schildert.  

Deel dit artikel

Advies nodig over de juiste verfkwasten?

Kom langs in onze winkel!

MAAK EEN AFSPRAAK

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay