STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Met een likje verf bescherm je houtwerk, muren en andere objecten en knap je ze meteen op.

Wat is verf?

Wat is verf?

Alles wat je verft wordt niet alleen meteen mooier, het is in veel opzichten ook praktischer. Met een 'filmlaag' verf bescherm je het materiaal tegen invloeden van buitenaf. Een geverfd oppervlak is harder en gladder en kun je veel makkelijker afnemen en schoon houden. Bovendien blijft aan een geverfd oppervlak zoals een muur minder stof kleven.

Je kunt bíjna alles verven behalve een aantal specifieke kunststoffen. Denk aan hout, beton, metaal of steen. Maar primers voor diverse ‘aparte’ materialen lossen tegenwoordig veel op. Bij twijfel geeft Decokay je graag advies. (niets is vervelender dan beginnen - en te maken krijgen met afbladderende verf.) 

Bijna elke verf bestaat uit dezelfde ingrediënten: bindmiddel, oplos- en verdunningsmiddel, pigmenten en vulstoffen en hulpstoffen. Die chemische stoffen hebben allemaal een functie. Pigment zorgt voor de kleur, oplosmiddel en verdunningsmiddel maken de verf smeerbaar en conserveermiddelen zorgen ervoor dat de verf niet bederft. 

Denk ook na over welke verfsoort je gaat gebruiken. Verf op terpentinebasis (alkyd verf)  is slechter voor de gezondheid dan verf op waterbasis (acrylverf). Tegenwoordig wordt onder de term ‘binnenverf’ dan ook standaard watergedragen verf bedoeld, en met ‘buitenverf’ verf op terpentine basis. 

Voor buiten is verf op terpentine basis vaak beter in de zin dat het nog langer mee gaat. Watergedragen verf is tegenwoordig echter dusdanig geïnnoveerd, dat het bijna niet onder doet voor alkyd verf.

Ook kun je bij alkydverf beter een roller of kwast gebruiken dan een verfspuit, want dat geeft verneveling die je inademt en in je longen krijgt. Een mondkapje is dan aan te raden, ook bij schuren. Voorkom dat verf in je ogen komt of in aanraking met je huid (een beetje is onvermijdelijk en niet erg). Denk verder ook altijd aan een goede ventilatie.

Er is nog één punt van aandacht: verf die in kindermondjes terecht kan komen. Het ledikantje of speelgoed kan daarom het beste met kindvriendelijke verf geverfd worden. Deze is er zowel op water- als op terpentine basis (die laatste moet eerst goed uitgehard zijn).

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

  • Sigma kleur van het jaar 2022 toont veerkracht!
    We hebben nogal wat meegemaakt de afgelopen periode… We keerden gedwongen naar binnen voor reflectie - en niet in de laatste plaats - voor klussen! Nieuwe werk- en relaxruimtes vragen om aankleding, en Sigma doet dit met de kleur van het jaar 2022 op rake wijze.
  • De veelzijdige kleur van het jaar ‘22
    Ben jij iemand die elk jaar in spanning afwacht wat de kleur van het jaar wordt? Mooi, dan is er nu eentje bijgekomen: de woonkleur van het jaar van de interieurstylisten van Decokay. Wie durft, met een ‘touch of pink’...?
  • Hoe doen interieurontwerpers dat toch?
    Er zijn mensen die gewoon het ‘fingerspitzen gefühl’ hebben als het gaat om inrichting. Maar de meeste mensen ervaren het als knap lastig om precies de juiste spullen en kleuren bij elkaar te zoeken om zo die felbegeerde eenheid te creëren. 

DECOKAY BLOGS

  • Aan de slag met Kleur van het Jaar ‘Brave Ground’!
    Komt de uitdrukking ‘de muren komen op me af’ je de laatste maanden wel erg bekend voor? Dan wordt het misschien eens tijd om de kleuren op die wanden aan te passen. Want wie veel tijd thuis doorbrengt, wil dat graag in een harmonieuze en rustige ambiance doen. Het kleurenpalet rondom Brave Ground, de kleur van het jaar 2021, past daar uitstekend bij. 
  • Jouw muur, jouw canvas
    Speciale effecten op de muur; hoe doe je dat? Inspiratie voor alle mogelijke vormen op de muur - Hoe je dat doet als een professional? Van betonlook tot lambrisering, en van sjabloon tot degradé, of druipende waterverf muur - met als winnaar de complete muurschildering - Wie durft?!
  • Primer en grondverf, wat is het verschil?
    Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP