wat_zijn_shutters20190208130916.webp
wat_zijn_shutters20190301130328.webp

Wat zijn shutters?

Shutters zijn luiken met horizontale lamellen. Ze zijn erg sfeervol en kunnen op veel verschillende vormen raam gebruikt worden.

Shutters geven een bijzonder luxe uitstraling aan je huis, heel anders dan jaloezieën. Ze worden namelijk per raam exact op maat gemaakt in een frame. Deze omlijsting kan in zijn geheel geopend of gesloten worden. De lamellen kunnen gewoon binnen dit kader bewegen om de lichtinval te regelen.

Shutters zijn zowel decoratief als functioneel. Zo zijn ze ideaal voor het reguleren van de hoeveelheid zonlicht in de ruimte, maar ook voor het regelen van privacy. Door het maatwerk laten shutters aanzienlijk minder ‘verstrooiing licht’ door dan standaard jaloezieën. 

Shutters zijn er in veel uitvoeringen en kleuren. Zo kun je kiezen voor verschillende materialen zoals hout, kunststof of aluminium. Eén en ander hangt natuurlijk ook van de toepassing af. Badkamers zijn - door hun vochtigheid - bijvoorbeeld niet geschikt voor houten shutters, maar wel voor kunststof.

Al gaan de meeste mensen voor een neutrale tint, vanwege het aanbod hoef je het niet te laten. Bedenk een kleur - en je kunt hem bestellen.

Lamelbreedtes bepalen het uiterlijk van de shutters. Smallere lamellen passen vaak wat beter in kleinere ruimtes, en brede lamellen houden van grote ruimtes zoals lofts. Eigenlijk gaat dit principe voor veel interieur design op. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor de breedte van de planken op je vloer. Maar houdt wel overal dezelfde breedte aan, anders wordt het een ratjetoe.

Wil je het nou voor eens en altijd goed hebben - ga dan voor elektrische bediening. Dat hoeft natuurlijk niet, maar het is wel de ultieme vervolmaking van je design woning.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay