STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Schuurpapier wordt gebruikt om te schuren. Daarmee verwijder je wat materiaal van het oppervlak. Vooral om een gladder oppervlak te krijgen voor schilderwerk en lakwerk.

Wat is schuurpapier?

 Wat is schuurpapier?

Schuurpapier bestaat uit vellen of stroken met scherpkantige deeltjes van een hard materiaal (het slijpmiddel). Bijvoorbeeld glas, granaat of carborundum, gelijmd op papier of linnen wordt gebruikt. Het is er in verschillende fijnheden. Het wordt gebruikt om te schuren, vooral om een gladder oppervlak te krijgen zodat schilderwerk beter hecht.

Daarnaast schuur je om een glad oppervlak op te ruwen voor verlijming of om materiaal zoals oude verflagen op gecontroleerde wijze te verwijderen.
Met schuurpapier maak je, naast dat je wat van de onderlaag afhaalt, ook grote of kleinere krassen in de ondergrond. Hierdoor vergroot je het oppervlak waardoor je een betere hechting krijgt van de verf op de ondergrond. 

Je werkt bij schuren van grof naar fijn. Eerst ga je aan de slag met schuurpapier met een grote korrel (uitgedrukt in P, bijv. 40), daarna ga je met fijner schuurpapier aan de slag. Probeer ongeveer met stappen van P100 te werken en eindig met een fijn schuurpapier.

Ook tussen de lagen moet je altijd even licht schuren. Dit kan goed met een schuurmatje of schuurdoekje. Het voordeel van een schuurmatje is dat je geen materiaal weghaalt, maar alleen krassen maakt. De laagdikte van de onderlaag blijft dus in tact, je vergroot alleen het oppervlak door te schuren. Zo hecht de volgende laag en krijg je een mooi systeem. 

Als je over een verflaag die nog helemaal in tact is wilt schilderen om alleen de kleur te veranderen, kun je ook het beste een schuurmatje gebruiken. Er hoeft immers geen verf verwijderd te worden, je wilt alleen een goede hechting. 

Tot slot, hanteer de gouden regel: eerst schoonmaken en dan pas schuren. Anders schuur je vuil en vet in de ondergrond zodat de verf minder goed zal hechten. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Help! Ik vind meerdere woonstijlen leuk
  Je bent op zoek naar vernieuwing in je interieur. Je bladert watertandend door de woonbladen en vindt het ene interieur nog mooier dan het andere. Leuk, al die nieuwe trends. Maar je wilt het deze keer graag wat doordachter aanpakken. 

DECOKAY BLOGS

 • Primer en grondverf, wat is het verschil?
  Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis. Deze producten staan meestal naast elkaar in het schap. Maar wanneer gebruik je wat? Met die vraag ging ik naar Decokay.
 • Aan de slag met Kleur van het Jaar ‘Brave Ground’!
  Komt de uitdrukking ‘de muren komen op me af’ je de laatste maanden wel erg bekend voor? Dan wordt het misschien eens tijd om de kleuren op die wanden aan te passen. Want wie veel tijd thuis doorbrengt, wil dat graag in een harmonieuze en rustige ambiance doen. Het kleurenpalet rondom Brave Ground, de kleur van het jaar 2021, past daar uitstekend bij. 
 • Jouw muur, jouw canvas
  Speciale effecten op de muur; hoe doe je dat? Inspiratie voor alle mogelijke vormen op de muur - Hoe je dat doet als een professional? Van betonlook tot lambrisering, en van sjabloon tot degradé, of druipende waterverf muur - met als winnaar de complete muurschildering - Wie durft?!

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP