wat_is_muurverf20190925115235.webp

Wat is muurverf?

Muurverf wordt ook wel latex genoemd. Er is veel kwaliteitsverschil in muurverf. Je kunt er alle kanten mee op want het is in alle mogelijke kleuren te mengen en voor iedere toepassing is een specifieke geschikte variant muurverf te vinden.

Muurverf nodig?

Bestel de perfecte verf in onze verfwebshop!

decokayverfshop.nl

De naam latex werd vroeger gebruikt voor een andere duurzame verfsoort. De latex van destijds werd gemaakt van de latex sappen uit de rubberboom. De kwaliteit van verf met latex was beter dan die van de acrylverf van vroeger. Door de jaren heen zijn de technieken op het gebied van het maken van verf echter verbeterd en is er een alternatief voor echte latex. Inmiddels zijn de begrippen muurverf en latex in de volksmond hetzelfde.

Muurverf wordt tegenwoordig gemaakt van watergedragen acrylaatdispersie (een harssoort die werkt als bindmiddel).  Deze hars is zeer fijn verdeeld in het water dat in de verf zit.
Muurverf kan worden gebruikt om je muur te beschermen en een kleur te geven. Als de muurverf van een hoge kwaliteit is, zie je dit terug in de dekkracht van de verf. Ook is muurverf van goede  kwaliteit beter reinigbaar zonder dat het gaat glimmen of vervaagt op de gereinigde plekken. Kwalitatief goede verf is duurder, maar heeft veel voordelen.

Ook is de klus sneller geklaard als de verf beter dekt. Daardoor verbruik je bovendien minder verf, wat in verhouding weer kostenbesparend is. Je haalt dus meer vierkante meters uit een blik of emmer. Ook verwerkt goede verf beter (bijvoorbeeld gemak met uitstrijken, en niet te vergeten de druipfactor).

Voor elke type muur is wel een soort latex verkrijgbaar. Er is bijvoorbeeld latex die perfect voor buitenmuren gebruikt kan worden. Ook heb je latex voor de badkamer, of structuurlatex, extra matte latex, afwasbare latex, vlekisolatie latex... en meer. Om ervoor te zorgen dat je met het goede product naar huis gaat is het handig om je te laten adviseren door een expert.

Deel dit artikel

Advies nodig over de juiste muurverf?

Kom gerust langs in onze winkel!

MAAK EEN AFSPRAAK

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay