STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Muurverf wordt ook wel latex genoemd. Er is veel kwaliteitsverschil in muurverf. Je kunt er alle kanten mee op want het is in alle mogelijke kleuren te mengen en voor iedere toepassing is een specifieke geschikte variant muurverf te vinden.

Wat is muurverf?

Wat is muurverf?

De naam latex werd vroeger gebruikt voor een andere duurzame verfsoort. De latex van destijds werd gemaakt van de latex sappen uit de rubberboom. De kwaliteit van verf met latex was beter dan die van de acrylverf van vroeger. Door de jaren heen zijn de technieken op het gebied van het maken van verf echter verbeterd en is er een alternatief voor echte latex. Inmiddels zijn de begrippen muurverf en latex in de volksmond hetzelfde.

Muurverf wordt tegenwoordig gemaakt van watergedragen acrylaatdispersie (een harssoort die werkt als bindmiddel).  Deze hars is zeer fijn verdeeld in het water dat in de verf zit.
Muurverf kan worden gebruikt om je muur te beschermen en een kleur te geven. Als de muurverf van een hoge kwaliteit is, zie je dit terug in de dekkracht van de verf. Ook is muurverf van goede  kwaliteit beter reinigbaar zonder dat het gaat glimmen of vervaagt op de gereinigde plekken. Kwalitatief goede verf is duurder, maar heeft veel voordelen.

Ook is de klus sneller geklaard als de verf beter dekt. Daardoor verbruik je bovendien minder verf, wat in verhouding weer kostenbesparend is. Je haalt dus meer vierkante meters uit een blik of emmer. Ook verwerkt goede verf beter (bijvoorbeeld gemak met uitstrijken, en niet te vergeten de druipfactor).

Voor elke type muur is wel een soort latex verkrijgbaar. Er is bijvoorbeeld latex die perfect voor buitenmuren gebruikt kan worden. Ook heb je latex voor de badkamer, of structuurlatex, extra matte latex, afwasbare latex, vlekisolatie latex... en meer. Om ervoor te zorgen dat je met het goede product naar huis gaat is het handig om je te laten adviseren door een expert.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Sigma kleur van het jaar 2022 toont veerkracht!
  We hebben nogal wat meegemaakt de afgelopen periode… We keerden gedwongen naar binnen voor reflectie - en niet in de laatste plaats - voor klussen! Nieuwe werk- en relaxruimtes vragen om aankleding, en Sigma doet dit met de kleur van het jaar 2022 op rake wijze.
 • De veelzijdige kleur van het jaar ‘22
  Ben jij iemand die elk jaar in spanning afwacht wat de kleur van het jaar wordt? Mooi, dan is er nu eentje bijgekomen: de woonkleur van het jaar van de interieurstylisten van Decokay. Wie durft, met een ‘touch of pink’...?
 • Hoe doen interieurontwerpers dat toch?
  Er zijn mensen die gewoon het ‘fingerspitzen gefühl’ hebben als het gaat om inrichting. Maar de meeste mensen ervaren het als knap lastig om precies de juiste spullen en kleuren bij elkaar te zoeken om zo die felbegeerde eenheid te creëren. 

DECOKAY BLOGS

 • Aan de slag met Kleur van het Jaar ‘Brave Ground’!
  Komt de uitdrukking ‘de muren komen op me af’ je de laatste maanden wel erg bekend voor? Dan wordt het misschien eens tijd om de kleuren op die wanden aan te passen. Want wie veel tijd thuis doorbrengt, wil dat graag in een harmonieuze en rustige ambiance doen. Het kleurenpalet rondom Brave Ground, de kleur van het jaar 2021, past daar uitstekend bij. 
 • Jouw muur, jouw canvas
  Speciale effecten op de muur; hoe doe je dat? Inspiratie voor alle mogelijke vormen op de muur - Hoe je dat doet als een professional? Van betonlook tot lambrisering, en van sjabloon tot degradé, of druipende waterverf muur - met als winnaar de complete muurschildering - Wie durft?!
 • Primer en grondverf, wat is het verschil?
  Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP