houtenjaloezieen20180606104009.webp
houten_jaloezie20181120105015.webp

Wat zijn houten jaloezieën?

Houten jaloezieën worden gemaakt van houten lamellen die kunnen worden afgewerkt met ladderband of ladderkoord.

Jaloezieën kunnen gemaakt worden van verschillende materialen: hout, bamboe en kunststof. Tegenwoordig zijn vooral de bamboe jaloezieën erg populair. De lamel is minder dik dan die van hout. Het is een relatief licht product en de prijs is gunstig. Nadeel is dat bamboe lamellen niet zo breed gemaakt kunnen worden, in verband met de natuurlijke, beperkte lengte.

Luxe houten jaloezieën
Een houten jaloezie geeft een mooie robuuste uitstraling die vaak meer warmte en luxe uitstraalt dan bijvoorbeeld aluminium jaloezieën. Houten jaloezieën hebben dikkere lamellen dan de lamellen van aluminium jaloezieën. Daardoor zal een houten jaloezie een ruimte donkerder maken dan een aluminium variant. De kleurkeuze is bij houten jaloezieën het grootst. Ze worden gemaakt in diverse natuurlijke houtkleuren, maar ook in zwart, wit of andere (lichte) tinten. Een echt houten jaloezie heeft de meeste mogelijkheden qua hoogte en breedte.

Jaloeziën voor in de badkamer
Voor vochtige ruimtes worden vaak jaloezieën van kunststof gebruikt met de uitstraling van hout. Dit product is wat zwaarder waardoor er meer ladderbanden of koorden gebruikt moeten worden. Bij deze grovere variant is de lamel iets dikker. Ook kun je voor de badkamer een speciale (volledig) aluminium jaloezie gebruiken. Let wel; de onderlat en bovenbak moeten dan ook van aluminium vervaardigd zijn om oxidatie te voorkomen.

Voor een rustiger uitstraling of bij ramen met stijlen, kies je eerder voor een jaloezie met ladderkoord dan met ladderband, anders wordt het raam erg 'hokkerig'. De meest verkochte lamelbreedte is 50 of 70 millimeter. Met die breedte geven houten jaloezieën dezelfde uitstraling als met zogenaamde shutters, alleen dan voor een gunstiger prijs. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay