STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Houten jaloezieën worden gemaakt van houten lamellen die kunnen worden afgewerkt met ladderband of ladderkoord.

Wat zijn houten jaloezieën?

Wat zijn houten jaloezieën?

Jaloezieën kunnen gemaakt worden van verschillende materialen: hout, bamboe en kunststof. Tegenwoordig zijn vooral de bamboe jaloezieën erg populair. De lamel is minder dik dan die van hout. Het is een relatief licht product en de prijs is gunstig. Nadeel is dat bamboe lamellen niet zo breed gemaakt kunnen worden, in verband met de natuurlijke, beperkte lengte.

Luxe houten jaloezieën
Een houten jaloezie geeft een mooie robuuste uitstraling die vaak meer warmte en luxe uitstraalt dan bijvoorbeeld aluminium jaloezieën. Houten jaloezieën hebben dikkere lamellen dan de lamellen van aluminium jaloezieën. Daardoor zal een houten jaloezie een ruimte donkerder maken dan een aluminium variant. De kleurkeuze is bij houten jaloezieën het grootst. Ze worden gemaakt in diverse natuurlijke houtkleuren, maar ook in zwart, wit of andere (lichte) tinten. Een echt houten jaloezie heeft de meeste mogelijkheden qua hoogte en breedte.

Jaloeziën voor in de badkamer
Voor vochtige ruimtes worden vaak jaloezieën van kunststof gebruikt met de uitstraling van hout. Dit product is wat zwaarder waardoor er meer ladderbanden of koorden gebruikt moeten worden. Bij deze grovere variant is de lamel iets dikker. Ook kun je voor de badkamer een speciale (volledig) aluminium jaloezie gebruiken. Let wel; de onderlat en bovenbak moeten dan ook van aluminium vervaardigd zijn om oxidatie te voorkomen.

Voor een rustiger uitstraling of bij ramen met stijlen, kies je eerder voor een jaloezie met ladderkoord dan met ladderband, anders wordt het raam erg 'hokkerig'. De meest verkochte lamelbreedte is 50 of 70 millimeter. Met die breedte geven houten jaloezieën dezelfde uitstraling als met zogenaamde shutters, alleen dan voor een gunstiger prijs. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Opgeruimd staat elegant
  De raambekleding in de keuken kan nog wel eens een ondergeschoven kindje zijn. Jammer! Want er is zoveel mogelijk dat én mooi is én functioneel. Een sfeervolle en schone keuken gaat verder dan het aanrechtblad.
 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 

DECOKAY BLOGS

 • Welke raambekleding is jou op het lijf geschreven?
  Wat hang ik voor het raam? Goed doordacht interieur design wordt steeds belangrijker. Het aanbod neemt dan ook toe. Waar je vroeger de keuze had uit een drietal varianten (gordijnen, jaloezieën of duettes) sta je nu temidden van een keur aan raamdecoratie met alle mogelijke specs! 
 • Raambekleding als functionele sfeermaker in huis
  Als de zon schijnt, wil je er optimaal van genieten. Maar als je binnen zit, kan diezelfde zon ook echt irritant zijn, bijvoorbeeld wanneer hij recht op je TV schijnt. Met een mooie raambekleding creëer je een functionele oplossing waarmee jij zelf bepaalt hoeveel zon bij je naar binnen schijnt.
 • Dromen van licht...
  Keuzes - keuzes in het leven… Als er iets is dat bepalend is voor je interieur - en dus ook voor hoofdbrekens kan zorgen - is het wel raamdecoratie. Het wordt je tegenwoordig ook niet makkelijk gemaakt door het enorme aanbod en de variëteit in raambekleding... 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP