wat_is_grondverf20200505155559.webp

Wat is grondverf of primer?

Grondverf is de basislaag van het schilderen. Grondverf (ook wel primer) vult de ondergrond en zorgt voor een goede hechting.

Beste verfresultaat?

Gebruik grondverf! Te koop in onze verfwebshop.

decokayverfshop.nl

Grondverf (ook wel primer genoemd) is een verflaag die wordt aangebracht als basislaag, voordat je de definitieve laag aflak aanbrengt. Het zorgt ervoor dat de verf beter hecht aan het object. Ook heeft het een vullende werking. Daarnaast verhoogt het de glansgraad en de duurzaamheid van de aflaklaag. Vrijwel elke professionele aflak heeft z'n eigen grondverf, waarmee je ervoor zorgt dat de basis en toplaag perfect op elkaar aansluiten. 

Welke grondverf je moet gebruiken is deels afhankelijk van de ondergrond. Zowel houten als metalen objecten moeten eerst in de grondverf gezet worden voordat je kan aflakken. Bij metaal moet vaak eerst een speciale grondverf gebruikt worden om goede hechting te krijgen.

Maar het is ook belangrijk dat grondverf en aflak samen een systeem vormen. Stem daarom de grondverf goed af op de aflak die je later wilt gaan gebruiken. Vraag hiervoor advies bij een expert.

Er zijn ook speciale grondverven die je in het najaar kunt aanbrengen en pas in het voorjaar hoeft af te lakken. Het vocht dat onverhoopt in het hout zit kan zo naar buiten, zodat je volgend voorjaar mooi droog hout kunt schilderen. 

Deel dit artikel

Welke grondverf heb ik nodig?

Laat je adviseren in de winkel!

MAAK EEN AFSPRAAK

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay