reinigbare_muurverf_in_keuken20201202141048.webp

Welke muurverf is geschikt voor in de keuken?

Als je de muren in de keuken gaat verven, dan moeten die tegen een stootje kunnen. Een stoot water, vet en vuil om precies te zijn. Welke muurverf kies je dan? Of heb je andere verf nodig?

Vaak vlekken?

Bestel deze verf in onze verfwebshop!

decokayverfshop.nl

Dat je sterke muurverf in de keuken gebruikt, spreekt voor zich. Maar wat is sterke muurverf? Muurverf die tegen een stootje kan heb je in de keuken niet per se nodig. Wel heb je verf nodig die goed afwasbaar is. 

Daarvoor wordt verf aangeduid met een bepaalde ‘schrobklasse’ (van 1 t/m 3) waarbij 1 het hoogste, dus het beste is. Het kan bij andere muurverf namelijk zijn dat je na vaak schoonmaken glansplekken krijgt van het boenen. Een echt goed reinigbare muurverf (ook zo’n mooie matte) gaat echter niet glanzen en kan herhaaldelijk worden gepoetst. Vaak staat op het etiket dan het label ‘extra reinigbaar’. (Maar vraag de specialist om de juiste verf!)

Voor gebieden in je keuken die onder héél zware druk komen te staan, is het namelijk een goed idee om alternatieve verf te gebruiken. Denk aan direct achter het fornuis of achter de wasbak. Veel mensen hebben daarvoor al een spatwand geïnstalleerd. Maar als je dit niet hebt, dan hoef je niet meteen te gaan tegelen.

Door het gebied dat in direct contact staat met water en vet, met een andere verf te behandelen. Denk aan een stevige lakverf. Je doet dit over de muurverf heen, en voor het effect kun je bijvoorbeeld een vierkant ter grootte van het onderliggende oppervlak afplakken, en daarbinnen opvullen met deze stevige verf. (Mat of glanzend maakt daarbij niet uit.)

Deel dit artikel

Advies nodig?

Kom gerust langs in onze winkel!

MAAK EEN AFSPRAAK

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay