kalkverf_het_aanbrengen20200102115025.webp

Hoe breng je kalkverf aan? 

Kalkverf is ademende verf die zowel in nieuwbouwwoningen als bestaande huizen kan worden aangebracht. Met de juiste technieken is het geen moeilijke klus.

Aan de slag met kalkverf?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies!

MAAK EEN AFSPRAAK

Kalkverf aanbrengen op de wanden is niet moeilijk als je op een aantal dingen let. Ten eerste is het noodzakelijk de muren voor te behandelen met een muurprimer. Zodoende zal de kalkverf beter hechten. In nieuwbouwwoningen wordt afgeraden de muren direct te schilderen vanwege het hoge vochtgehalte. Maar met kalkverf kun je zelfs in een nieuwbouwhuis direct aan de slag. Dat komt omdat kalkverf ademend is.
 
Na het aanbrengen van de primer kun je de kalkverf verdunnen met water. Let op dat je niet teveel water toevoegt want dat geeft waterstrepen op je wanden. Het aanbrengen moet je nat in nat doen. Dat betekent nieuwe lagen toevoegen aan nog natte lagen. Het is belangrijk zonder pauze door te schilderen in verticale banen om te voorkomen dat je de kwastaanzet ziet. Wanneer je een stuk horizontaal moet schilderen, bijvoorbeeld langs het plafond, dien je dat ook weer direct, voordat het droog is, verticaal uit te strijken. Goed om te weten: de kalkverf oogt donkerder tijdens het aanbrengen dan wanneer het opgedroogd is. Voor het schilderen kun je gewoon een roller en blokkwast gebruiken.
 
Je kunt met kalkverf verschillende effecten bereiken zoals wolkering of streperig. Helemaal egaal en strak wordt het nooit, dat komt door de samenstelling van kalkverf, maar dat maakt ook die authentieke look.

Deel dit artikel

Aan de slag met kalkverf?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies!

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay