blog_memo_paint_geen_whiteboard_meer_nodig2018091823114220200409152732.webp

Whiteboard verf is de nieuwe schoolbordverf!

Had je er nog nooit van gehoord? Dat is niet zo vreemd, want whiteboard verf is een stuk minder bekend dan zijn donkere broertje. Maar het is minstens zo leuk om mee te spelen...

Creatief aan de slag in de werk- of kinderkamer?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies

MAAK EEN AFSPRAAK

Whiteboard verf is meestal hoogglanzende verf waarop je kunt schrijven met uitwisbare markers. De verf is (zoals je misschien niet zou verwachten) gewoon milieuvriendelijk op waterbasis. 

Je kunt evenwel een mattere variant proberen - deze wordt wel gemaakt - maar logischerwijs is het lastiger om de inkt uit te wissen op poreuze vlakken. Het idee is mooi, maar de uitvoering iets minder in de praktijk zogezegd.

Het lijkt misschien verleidelijk, maar gebruik ook nooit zomaar een andere hoogglans lakverf! De uitwisbare stift zal niet uit te wissen zijn… De echte whiteboard verf is van een speciale samenstelling. Je koopt hem in twee afzonderlijke potten, en je mengt hem pas thuis, vlak voor het moment van verwerken. Hierdoor ontstaat de speciale verharding en verbinding die nodig is voor je whiteboard. 

Waar kun je de whiteboardverf op aanbrengen? Het antwoord is simpel; op vrijwel alle ondergronden waarop ook gewone lak van toepassing is. Denk aan hout, behang of steen - en stucwerk. Wat uiteraard het allerbelangrijkste is, is dat de ondergrond glad is. Het schrijft niet lekker op een hobbelige ondergrond.  
Dat gezegd hebbende, je kunt een hele scheidingswand ermee bewerken, of een klein stukje muur in je hippe strakke keuken, waar wit misschien beter past dan het zwart van schoolbordverf wat vaak gebruikt wordt. (De verf is ook zeer goed afneembaar dus dat zijn twee vliegen in één klap.) 

Hoe breng je de verf op? Simpel, op een egale, zeer schone en vetvrije ondergrond, met een kortharige lakviltroller van velours. Omdat je alles ziet in deze hoogglanslak, is het goed om je roller even langs een schuurpapiertje te halen, en vervolgens nog even met gewoon breed plakband de losse haartjes ervan af te plukken.

Tip: Whiteboard verf is er niet alleen in ‘white’. Je hebt ook een transparante variant, die je over je ‘eigen kleur’ kunt aanbrengen. Leuk als je de originele uitstraling van de ondergrond wil behouden. Deze zal qua kleur wel iets verzadigen met elke laag, maar blijft transparant. 

Deel dit artikel

Creatief aan de slag in de werk- of kinderkamer?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay