STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Plinten zijn er in verschillende stijlen. Welk soort plint je kiest om jouw vloer af te maken, hangt af van je budget, je smaak en de situatie en behoeftes binnen jouw woning.

Welke stijlen plinten zijn er?

Welke stijlen plinten zijn er?

Een standaard vloerplint is wel leverbaar in kleuren en dessins, maar is verder smal, glad en zonder uitsnedes. Muurplinten, wandplinten, stootplinten of overzetplinten, zijn er daarentegen in uiteenlopende stijlen. 

Hou je van klassiek, romantisch, modern, of juist van super strak, dan kun je daar een perfect bijpassende plint bij uitkiezen. Je kunt plinten een beetje zien als de lijsten om een schilderij, maar dan voor je muur. 

Zo heb je als eerste de standaard gladde muurplint. Deze ‘standaard’ is de meest gebruikte variant, en is in veel hoogtes en diktes leverbaar. Hij past goed in moderne of industriële interieurs en geeft een rustige uitstraling.

Daarnaast heb je ook met uitsnedes bewerkte plinten. Daaronder vallen onder meer de kraalplint, de sierplint, de monumentenplint, de luxeplint, en de Waalplint. 

De kraalplint is van alle stijlen de meest bekende. Hij stamt uit de jaren ‘30 en werd veel gebruikt in villa’s. Hij heeft een kraalvormige ronding bovenop de plint. Hij past goed in landelijke en klassieke interieurs. 

De sierplint is erg populair. Hij heeft een ronde - ook wel ‘gekrulde’ - kop met daaronder een inkeping. Hij doet wat brocante aan, en wordt vaak gebruikt in combinatie met een klassieke stijl. Het is een echte sfeermaker. 

Dan is er nog de monumentenplint. Deze stamt uit de tijd van herenhuizen uit de jaren 1900. Hij heeft net als de sierplint een gekrulde kop,maar dan met twee uitsnedes eronder. Deze plint past goed in een retro interieur en geeft een authentieke uitstraling. 

De luxeplint heeft een soort gootje in plaats van een ronding, en past goed in zowel elegante als landelijke interieurs. 

Tot slot de Waalplint. Deze plint in Belgische stijl is strak, en toch sierlijk. Hij past daardoor goed in landelijke interieurs, maar is dermate subtiel dat hij in meerdere woonstijlen past, waaronder ook moderne woonstijlen. 

Keuze genoeg dus, maar de basis wordt in de eerste plaats bepaald door de mogelijkheden voor jouw woning. Laat je dus goed informeren vooraf.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Advies over plinten?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Vloeren om verliefd op te worden
  Vloeren hebben het zwaar te verduren. We leggen er een kleed op, zetten er een tafel op, maken er met onze stoelen heel wat deukjes in. Die o zo belangrijke vloer vraagt als het goed is weinig aandacht en gaat jaren mee. Mee in jouw leven en alles wat daarbij hoort. Voor welke vloer ga jij?
 • De ideale keukenvloer
  Wat is een ideale keukenvloer? Eentje die tegen een spatje en een stootje kan natuurlijk! Want iedereen laat wel eens een pan uit z’n handen glippen of knoeit met vette sauzen, koffie of rode wijn. Maar hoe zorg je ervoor dat het wel sfeervol blijft? 
 • Een vloer die de dennennaalden overleeft
  Het hoort er een beetje bij tijdens de kerstdagen; dennennaalden op de vloer en zachte winterkleden. Maar ook met z’n allen in de keuken aan de slag en daarna uitgebreid tafelen. Het is fijn als je vloer dan tegen een stootje kan.

DECOKAY BLOGS

 • Tapijt voor duizend-en-één-nachten…
  De charme van tapijt is niet iets dat veel uitleg behoeft. De meeste mensen zijn dol op het zachte gevoel onder je voeten. En niet alleen onder je voeten, want tapijt nodigt uit om gezellig op de grond te zitten, met kussens, kleden en alles binnen handbereik.
 • Vroeger was niet alles beter…
  Laminaat… Dat was voor mij zo’n beetje vloeken in de kerk. Als je voor hout gaat, moet het ook echt op hout lijken, en dat geldt ook voor steen. Een bezoekje aan de vakhandel heeft me echter even met de neus op de feiten gedrukt.
 • Winterwarm en zomerkoel - pvc vinyl is versatiel
  Het hart wil, wat het hart wil. Dat is zo’n beetje mijn sterkste selectiecriterium. Plichtsgetrouw voeg ik daar nog wel wat consumentenbond uitslagen aan toe… Maar het plaatje wint. De nieuwe keukenvloer moest dus nét echt, natuurlijk steen lijken. Net als op dat Pinterest plaatje…

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP