materialen_plinten_20200317145453.webp

Welke stijlen plinten zijn er?

Plinten zijn er in verschillende stijlen. Welk soort plint je kiest om jouw vloer af te maken, hangt af van je budget, je smaak en de situatie en behoeftes binnen jouw woning.

Advies over plinten?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies

MAAK EEN AFSPRAAK

Een standaard vloerplint is wel leverbaar in kleuren en dessins, maar is verder smal, glad en zonder uitsnedes. Muurplinten, wandplinten, stootplinten of overzetplinten, zijn er daarentegen in uiteenlopende stijlen. 

Hou je van klassiek, romantisch, modern, of juist van super strak, dan kun je daar een perfect bijpassende plint bij uitkiezen. Je kunt plinten een beetje zien als de lijsten om een schilderij, maar dan voor je muur. 

Zo heb je als eerste de standaard gladde muurplint. Deze ‘standaard’ is de meest gebruikte variant, en is in veel hoogtes en diktes leverbaar. Hij past goed in moderne of industriële interieurs en geeft een rustige uitstraling.

Daarnaast heb je ook met uitsnedes bewerkte plinten. Daaronder vallen onder meer de kraalplint, de sierplint, de monumentenplint, de luxeplint, en de Waalplint. 

De kraalplint is van alle stijlen de meest bekende. Hij stamt uit de jaren ‘30 en werd veel gebruikt in villa’s. Hij heeft een kraalvormige ronding bovenop de plint. Hij past goed in landelijke en klassieke interieurs. 

De sierplint is erg populair. Hij heeft een ronde - ook wel ‘gekrulde’ - kop met daaronder een inkeping. Hij doet wat brocante aan, en wordt vaak gebruikt in combinatie met een klassieke stijl. Het is een echte sfeermaker. 

Dan is er nog de monumentenplint. Deze stamt uit de tijd van herenhuizen uit de jaren 1900. Hij heeft net als de sierplint een gekrulde kop,maar dan met twee uitsnedes eronder. Deze plint past goed in een retro interieur en geeft een authentieke uitstraling. 

De luxeplint heeft een soort gootje in plaats van een ronding, en past goed in zowel elegante als landelijke interieurs. 

Tot slot de Waalplint. Deze plint in Belgische stijl is strak, en toch sierlijk. Hij past daardoor goed in landelijke interieurs, maar is dermate subtiel dat hij in meerdere woonstijlen past, waaronder ook moderne woonstijlen. 

Keuze genoeg dus, maar de basis wordt in de eerste plaats bepaald door de mogelijkheden voor jouw woning. Laat je dus goed informeren vooraf.

Deel dit artikel

Advies over plinten?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay