krijtbordverf_flexa20200409160336.webp

Wat is schoolbordverf?

Schoolbordverf is gewoon leuk, maar ook heel makkelijk om aan te brengen. Schoolbordverf is geen krijtverf!

Creatief aan de slag in de keuken of kinderkamer?

Bekijk onze speciaalverven in de winkel!

MAAK EEN AFSPRAAK

Schoolbordverf, de naam zegt het al, is verf die je aanbrengt om met krijt op te kunnen schilderen. Hoe komt het, dat je op die verf wel kunt krijten - en op andere verfsoorten niet? En om verwarring te voorkomen: schoolbordverf is géén krijtverf!

Dat komt doordat schoolbordverf super matte verf is, met daarnaast een harde toplaag. Je brengt hem in ongeveer drie lagen aan voor een mooie opbouw. Die combinatie van poreus en hard maakt dat je erop kunt krijten, en het daarna weer weg kunt vegen. 

Je kunt dan ook niet zomaar een andere matte verf (zoals latex of krijtverf) gebruiken en hopen dat het goed gaat. Het krijt zal niet hechten, en wat er op de muur blijft zitten, krijg je er niet meer af…

Je kunt met goed aangebrachte - en goede kwaliteit - schoolbordverf in principe zo vaak schrijven en wegvegen als je wil, zowel met nat als droog. Maar soms is het gewoon mooi om weer een hele nieuwe toplaag aan te brengen, waarmee de kleur weer even helemaal tot leven komt. Het schoolbord neemt na verloop van tijd namelijk meestal wel wat krijt op, waardoor het een wat witte zweem krijgt. Dat is overigens tevens de charme van het product.

Als je wat anders dan het standaard zwart wil, kun je tegenwoordig trouwens ook heel veel andere kleuren uitkiezen dan zwart. Leuk knallend roze of blauw voor de kinderkamer bijvoorbeeld. 

Wat ook veel gedaan wordt, is om de schoolbordverf aan te brengen óver magneetverf heen. De magneetverf blijft gewoon zijn magnetische ‘kleefkracht’ behouden, en je kunt er daarna dus ook op schrijven en tekenen met krijt. 

En niet alleen leuk voor de kids....! Een leuke wand in de keuken waarop je elkaar lieve berichtjes achterlaat, of gewoon de boodschappen die nog gehaald moeten worden, en waarop je die uitnodiging of dat recept even snel vastklikt. 

Deel dit artikel

Creatief aan de slag in de keuken of kinderkamer?

Bekijk onze speciaalverven in de winkel!

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay