hoe_behandel_ik_vlekken_door_doorgeslagen_verf20181231030938.webp

Hoe behandel ik vlekken door doorgeslagen verf?

Bereid je goed voor en haal vooraf de juiste materialen in huis: een ontvetter, primer of voorstrijk, een vlek-isolerende verf en verfrollers, -kwasten en afplaktape.

Aan de slag met een verfklus?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies!

MAAK EEN AFSPRAAK

Behandelplan voor het behandelen van doorgeslagen verf:

Schoonmaken en ontvetten
Maak het oppervlak dat je gaat behandelen goed schoon. Stof de oppervlakte waarop roet zit goed af en maak deze zodanig schoon dat het roet niet meer afgeeft. Nicotine geeft vettige vlekken, daarom is een ontvetter in de vorm van een goede verfreiniger noodzakelijk. Laat de ondergrond goed drogen. Haal loszittende stukken weg met een plamuurmes en maak het oppervlakte egaal. Vul gaten, scheuren en kieren met een vulmiddel, kit of plamuurmiddel. 
 
Voorstrijken 
Een ernstig vervuilde muur heeft meer dan alleen een isolerende laag nodig, terwijl voor lichte vlekken direct een isolerende laag genoeg is. Ook wanneer de vervuiling zich op de bestaande laag bevindt, raden we je aan om een grondigere behandeling uit te voeren. Je werkt dan voor met een isoleergrond, primer of een voorstrijk. Wanneer je de hele muur behandelt, zit je later niet met kleurverschil.

Gebruik een roller voor de muur, de vlekken zelf kun je het beste overschilderen met een kwast. Na het aanbrengen is het belangrijk om te wachten tot de laag droog is. Sommige isolerende verven hebben geen primer of voorstrijk nodig. Laat je hierover goed informeren.
 
Testen
Wacht een half uur. Slaat de vervuiling niet meer door, dan is de isolatie voldoende. Als na 30 minuten de vlekken weer doorkomen, is een tweede laag nodig. Ook hierna wacht je 30 minuten. Slaat de verf dan weer door, dan heb je een sterke vlek isolerende verf nodig. Win anders advies in voor jouw situatie.

Vlek-isolerende verf aanbrengen
Hierna kun je de laatste laag, de vlek isolerende laag aanbrengen. Dit doe je op dezelfde manier als je normaal gesproken een muur of plafond verft. 

Verzekeringswerk?
Het kan de moeite lonen om bij je verzekering na te gaan of deze schade gedekt is. In sommige gevallen is deze schade te verhalen op de inboedelverzekering. Bewaar daarom alle aankoopbonnen van de verf.

Deel dit artikel

Aan de slag met een verfklus?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies!

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay