plakplint20200317140320.webp

Wat is een plakplint?

De ene plint is de andere niet. Als het gaat om vloerplinten, heb je zowel plinten voor tegen de muur, als voor op de vloer.

Mooie plinten bij de nieuwe vloer?

Kom naar de winkel voor compleet advies

MAAK EEN AFSPRAAK

Plinten zijn in het algemeen bedoeld om naden weg te werken. Met de zogenaamde plakplint gaat dat simpelweg door een smalle platte plint (meestal een standaard maat van 2,5 cm breed) direct op de vloer te plakken. De plint valt dan deels op de grond, deels over de geul, die noodzakelijk is om de vloer te laten werken. Deze plakstrip zit er bij aanschaf reeds op, je hoeft slechts de beschermlaag eraf te trekken en de grond goed stofvrij te maken. 

Is er géén sprake van een geul of goot, zoals bijvoorbeeld bij een gietvloer, dan zijn plakplinten dus ook niet van toepassing. (Daar kan een muurplint echter wel fraai of functioneel zijn.) Er is overigens een klein aanbod muurplinten die je eveneens met plakstrip kunt bevestigen, maar dit is niet de standaard en laten we hier dan ook buiten beschouwing. 

Een plakplint is bijna altijd de goedkoopste oplossing. Meestal worden ze gebruikt op laminaatvloeren. Mensen noemen ze daarom ook wel eens laminaat plinten, maar ze kunnen net zo goed op een PVC- of houten vloer gelegd worden. Deze plinten worden meestal geleverd in een lengte van 240cm, en hebben een dikte van 0,5 cm en hebben geen verdere ornamenten. 

Het mooist is om de plakplinten qua kleur en dessin aan te laten sluiten bij je vloer. Denk eraan je snoeren vooraf in de goot weg te werken want eenmaal geplakt trek je ze niet makkelijk weer los zonder de strip te beschadigen.

Ondanks dat je plakplinten heel eenvoudig met een strip kunt opplakken, is het raadzaam om de plakstrips daarnaast nog vast te zetten met kleine spijkertjes. Anders zul je na verloop van tijd vooral de korte stukjes bij de hoeken in je stofzuiger horen verdwijnen. Alle kleefstoffen verliezen na verloop van tijd namelijk hun kleefkracht. Bovendien wordt een vloer (en plint) veelvuldig belopen.

Deel dit artikel

Mooie plinten bij de nieuwe vloer?

Kom naar de winkel voor compleet advies

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay