STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Naast de bekende vloerplinten en muurplinten voor aan de onderkant van een muur, hebben sommige huizen ook plafondplinten.

Wat is een plafondplint?

Wat is een plafondplint?

Plafondplinten zijn vaak een ondergeschoven kindje. Toch zijn ze bijna onmisbaar in elke woning. Of je nu een systeemplafond of spuitpleister plafond hebt, gipsplaten, MDF, lamellen of PVC… een plafondplint is altijd mooi en vaak ook heel nuttig.

Een plafondplint is (net als de vloerplint) een manier om de overgang tussen plafond en wand mooier te maken. Je omlijst feitelijk je plafond ermee. In de meeste huizen uit de jaren ‘30 en daarna, zijn standaard smalle plinten geplaatst die direct op het plafond gemonteerd zijn. In oudere herenhuizen zie je vaker hoge plafondplinten die tegen de wand geplaatst zijn.

Maar je hebt tegenwoordig zoveel méér, dat het de moeite loont een kleine renovatie van je plafondlijsten te overwegen. Zeker als je toch de ladder op gaat om het plafond opnieuw te witten, is dat een mooi moment om dit belangrijke onderdeel in je woning te vervangen.

Je kunt in het totale aanbod vier varianten plafondplinten of plafondlijsten onderscheiden. Als eerste is er de genoemde standaard plafondplint welke je direct op het plafond plaats; geen poespas. 

Dan heb je de standaard plafondplint die je op de muur bevestigt, dit noem je een plafondlijst. Deze valt strak tegen de muur en heeft geen holle ruimte erachter. Deze plint wordt echter ook geleverd mét holle ruimte. Erg handig om je snoeren voor audio en of verlichting in weg te werken. Deze beide plafondlijsten worden geleverd in de stijl die bij jouw smaak en huis past, van modern of industrieel, tot landelijk of klassiek. 

De laatste van de vier behoeft echter enige speciale aandacht; de kooflijst, of ook wel sierlijst. Deze lijkt in niets meer op een ‘plint’. Een kooflijst is meer een soort doosvormige constructie rondom je plafond, waarin verlichting subtiel is weggewerkt. Meestal wordt deze op maat gemaakt en het is een zeer chique oplossing voor verlichting in je woning. 

Het mooiste plafond?

Dat krijg je met plafondplinten
MAAK EEN AFSPRAAK

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Drie valkuilen bij het kiezen van interieur kleuren
  Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is leuk. Toch kan het ook een hele uitdaging zijn met alle keuze die je hebt. Waar moet je op letten bij het kiezen? Hoe je voorkomt dat je een ‘verkeerde’ kleur kiest, lees je hier. We zetten de drie grootste valkuilen voor het kiezen van interieurkleuren op een rij.
 • Woontrends ‘22 - een vleugje nostalgie...
  Wat gebeurt er met ons interieur in 2022? Je bent waarschijnlijk noodgedwongen al op de hoogte van de trend ‘multifunctionele ruimtes’, na een lockdown... Maar wat staat er verder op de rol?
 • Tijdloos wonen? Nooit helemaal…
  Al was je nog zo up-to-date toen je je inrichting vijf jaar geleden eens grondig aanpakte… Het modebeeld is zo grillig, dat je eigenlijk altijd aan het fine-tunen blijft. Zelfs de meest consistente woonstijl verandert voortdurend subtiel.

DECOKAY BLOGS

 • Woontrends en kleuren 2023 - wat past bij jouw persoonlijkheid?
  Ben jij nog ‘on trend’ in 2023, of is het tijd voor een frisse wind? Grote kans dat jouw persoonlijke stijl bij één van de trends past, zoveel variatie zien we dit jaar. Het leukste van trendwatchen vind ik dan ook de vertaalslag naar het grotere geheel. 
 • Van formica keukenkastjes tot rustieke kitchenette
  Ik dacht altijd dat je fineer niet kon schilderen. Tot ik over verf ging schrijven. Met de lakverf van tegenwoordig kun je bijna alles schilderen, de truc zit hem in de primer. En gek genoeg, wél lichtjes opschuren dus…
 • Zilt zeezicht om bij weg te dromen…
  Gewoon, simpel behang, met een zichzelf-herhalend patroon, is er amper meer bij tegenwoordig. Het is er nog wel, maar het zijn indrukwekkende ontwerpen met weinig herhaling. Lichtreflectie, structuur en glans geven extra dimensies. Maar het kan ook helemaal zonder repetitie: een ode aan de mural.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP