STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Betonlook is simpelweg de verzamelnaam voor alles dat eruit ziet als beton, maar dat niet is... Dat kan een vloer zijn of een muur. ‘It looks like beton’, een mooi huwelijk tussen twee anderstalige woorden.

Wat is betonlook

Wat is betonlook

‘Het effect en uiterlijk van beton’, dat wordt feitelijk bedoeld met betonlook. Waarom het woord ‘look’ ineens overal opduikt als het over het uiterlijk van een product gaat, heeft alles te maken met de sterker wordende invloeden van het Engels op onze taal. Maar nergens is die aanduiding zo sterk blijven hangen als bij dit woord. Zoek je het op in het woordenboek dan kom je bedrogen uit. Google denkt daar echter heel anders over; het wordt aan elkaar geschreven en algemeen geaccepteerd als aanduiding van een bepaald effect - en kleur (grijs).

Je houdt niet voor mogelijk wat er allemaal standaard al in betonlook gemaakt wordt tegenwoordig. Zo zijn er kant en klare laminaatvloeren, PVC vloeren, en zelfs vinyl vloeren, die haast niet van echt beton te onderscheiden zijn. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de echte stenen vloeren met betontegels of de epoxy gietvloer die van nature de uitstraling hebben van beton. Maar, je kunt ook zelf aan de slag op je bestaande vloer (hout of vrijwel iedere andere ondergrond) met een egaline (waarna nog een coating wordt aangebracht) of gewoon met betonlook verf. Naderhand moet dan voor de krasvastheid nog een coating aangebracht worden.

Maar misschien nog wel bekender, zijn muren in betonlook. Dat kan beton ciré zijn (stucwerk) maar dat effect kan ook met ‘gewone’ verf verkregen worden. Daarbij is wel enige handigheid vereist (of oefening). De verf wordt dan namelijk met een spons (tamponerend) opgebracht. Meestal wordt die echte betonlook echter gemaakt met kalkverf (en soms ook krijtverf). Dat is een natuurlijk product dat van nature bij het opbrengen een ‘gevlekt’ en doorleefd effect geeft. Handigheid is hiervoor dus niet nodig, de verf doet het werk.

Maar voor muren geldt; alles wordt tegenwoordig al kant en klaar gemaakt, je hebt dus zelfs ook al betonlook behang… Hoe kant en klaar wil je het hebben? Zoek je bij je prachtige betonlook wanden of vloer nog wat leuks voor het raam? Jawel… je hebt ook betonlook gordijnstoffen voor jouw ‘loft look’.

Past betonlook goed in jouw huis?

Vraag in de winkel naar ons betonlook assortiment
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

  • Zomer én winter dat voorjaarsgevoel?
    Het gevoel dat je hart vult als je weer naar buiten kunt om de eerste zonnestralen te ‘plukken’ is onbeschrijflijk. Vaak geeft het een energie die naar binnen slaat op alle fronten. Niet voor niets noemen ze het: ‘zomer in de bol’ of ‘voorjaarskriebels’.
  • Een warm, en opgeruimd welkom
    De hal; bij wie is dat geen rommeltje? Daar heb je geen kinderen voor nodig. Je hebt allemaal meerdere jassen - voor elk seizoen, dus minstens drie - in Nederland. En alle schoenen halen het op één of andere magische manier ook nooit de trap op. 
  • Je hele nieuwe huis stylen; wat heb je nodig?
    Je hebt vast wel eens - of vaker - een kamer opnieuw ingericht, van muur tot vloer en raambekleding. Maar een hele woning vergt een integrale blik en dus een totaal andere aanpak.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP